Πήλιο: Πρόστιμο 5.000 ευρώ γιατί οργάνωσαν πεζοπορία

Βρισκόμαστε πραγματικά σ’ ένα «σταυροδρόμι» κοινωνικών – πολιτιστικών – οικονομικών αλλαγών, αποτέλεσμα της υγειονομικής κρίσης που έφερε και εδραίωσε η πανδημία του κορονοϊού.

Όλο αυτό το διάστημα, έχουμε δει και βιώσει εμπράκτως, ότι όσοι είχαν, ήδη, την άσκηση και τον αθλητισμό στη ζωή τους, μόνο καλό τους έκανε. Και όσοι, με την ευκαιρία της δεδομένης κατάστασης τα έβαλαν τώρα, μόνο θετικό αντίκτυπο έχουν να προσδώσουν.

Ειδήσεις, όμως, σαν και τη σημερινή από το Πήλιο, όπου επιβλήθηκε πρόστιμο συνολικής αξίας 5.000 ευρώ σε πεζοπόρους, μόνο προβληματισμό και αμηχανία μάς δημιουργούν. Διαβάστε την επόμενη είδηση με τις πληροφορίες των δύο Θεσσαλικών ιστοσελίδων, thenewspaper.gr και e-thessalia.gr.

Πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε χθες, σε πρόεδρο Συλλόγου της Μαγνησίας, συγκεκριμένα στον πρόεδρο του ΣΔΥ Βόλου, Κώστα Παλάντζα, καθώς σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οργάνωσε πεζοπορία, στη Μακρινίτσα Πηλίου, με οργανωμένο τρόπο, παρά τα μέτρα απαγόρευσης λόγω της διασποράς του κορoνοϊού.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το e-thessalia.gr χθες το απόγευμα ο 47χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Βορείου Πηλίου, και επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ σε καθέναν από τους πέντε συμμετέχοντες στην πεζοπορία για άσκοπη μετακίνηση.

Συνολικά χθες στη Μαγνησία βεβαιώθηκαν 31 παραβάσεις για παραβίαση των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό. Πρόστιμα επιβλήθηκαν σε επτά πεζούς και τέσσερις οδηγούς που δεν φορούσαν μάσκα αλλά και σε έξι οδηγούς και 14 πεζούς για άσκοπη μετακίνηση.

 Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τις διευκρινίσεις της ΓΓ Αθλητισμού και του ΕΟΔΥ, η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική κατά την άθληση.

• Αναδημοσιεύουμε την σημερινή ανάρτηση – απάντηση του προέδρου του ΣΔΥ Βόλου, Κώστα Παλάντζα:

«Όταν ξεκίνησε η ιστορία με τον covid, εδώ και ένα χρόνο, δύο στόχους θέσαμε σαν σύλλογος και σαν άτομα.
α) να μη γίνει κανένας, άθελά του, αιτία μετάδοσης της πανδημίας έστω και σε ένα άτομο. Γι’αυτό το λόγο διακόψαμε κάθε ομαδική δράση, πριν καν χρειαστεί να θεσμοθετηθεί αυτό.

β) να μην εγκαταλείψει ούτε ένας από εμάς την ατομική άθληση και την άσκηση. Αν είναι δυνατό, να την κάνει 365 ημέρες τον χρόνο, καθώς είναι ο ορισμός της υγείας, ένα άτυπο “εμβόλιο”, που το ξέρουν όσοι ακολουθούν τον αθλητισμό ως τρόπο ζωής.

Γι’αυτό δεν επιλέξαμε την “εύκολη λύση” της διακοπής των πάντων, αλλά κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για τη συνέχιση όλων. Πάντα, αποκλειστικά και μόνο σε ατομικό επίπεδο. Όπως κάναμε και χθες, στην ατομική πεζοπορία Μακρινίτσα – Χάνια – Δυτικό Καταφύγιο κ.α., διάρκειας για εμένα 9 ωρών. Άλλοι κάνανε 7 ώρες, άλλοι 10. Άλλος γύρισε στα μισά, ξέρει καλύτερα πως είναι οι πεζοπορίες, όποιος ασχολείται με την δραστηριότητα όπου και να θέλεις να κινηθείς σε “συνάθροιση”, είναι αδύνατο.

Οι ειδικοί δεν ξέρουν ότι και να θέλεις να κάνεις ομαδική πεζοπορία δεν γίνεται λόγω της στενότητας των μονοπατιών, ενώ αγνοούν και το ότι στις πεζοπορίες είναι υποχρεωτικό να κινούνται αρκετά άτομα για λόγους ασφαλείας σε απόσταση πχ ενός χιλιομέτρου, με συνέπεια να μας αναγκάζουν να πορευόμαστε μόνοι, θέτοντας κάθε φορά σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλειά μας.

Όταν επιστρέψαμε στη Μακρινίτσα εγώ και φίλος συναθλητής (μέχρι τρεις επιτρέπεται στην άσκηση, μέχρι 100 στις συναθροίσεις, δύο ήμασταν), είδαμε περιπολικό. Και επειδή καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, πήγαμε προς αυτό. Που να ξέραμε ότι κάποιος έκανε καταγγελία για ομαδική δράση. Οι άλλοι που πήγαν σε άλλα μέρη ανά ένας ή δύο, θεωρούνται σύνολο κατά τους ειδικούς (?).

Το αποτέλεσμα ήταν πρόστιμο 300 ευρώ στον συναθλητή, και σύλληψη για εμένα μετά συνοδείας προστίμου 5.000 ευρώ καθότι τυγχάνω πρόεδρος του ΣΔΥ Βόλου. Το ακόμη πιο κρίμα είναι ότι πρόστιμο έφαγαν και άλλοι 4 πεζοπόροι, τελείως άσχετοι με εμάς, που κατέφθασαν λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό μας και τους πήραμε στον λαιμό μας.

Μετά από δεκαετίες ενασχόλησης με τον αθλητισμό και τα διοικητικά του, ουδεμία αναγνώριση περίμενα ποτέ από την Πολιτεία. Αλλά το να συλλαμβανόμαστε κι από πάνω, με ξεπερνά. Χαίρομαι που ήρθαν έτσι τα πράγματα, καθώς μας δίνουν την αφορμή να περάσουμε στην αντεπίθεση. Ως άτομα και ως σύλλογοι θα στραφούμε ομαδικά εναντίον όσων μέτρων μας αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και μας στερούν τα συνταγματικά ατομικά δικαιώματα. Θα διεκδικήσουμε τις ανάλογες αποζημιώσεις, κι ας τις πάρουμε μετά από 10 χρόνια. Αλλά θα τις πάρουμε.

Ως σύλλογος συνεχίζουμε κανονικότατα την ατομική μας δράση 365 ημέρες τον χρόνο, με τον τρόπο που προβλέπεται και γνωρίζετε.

Θα επανέλθουμε εντός της ημέρας με κείμενο για συλλογή υπογραφών από άτομα και συλλόγους από όλη την Ελλάδα προκειμένου να στραφούμε πλέον νομικά εναντίον όσων μέτρων καταστρατηγούν τα ατομικά μας δικαιώματα».

Nomad Magazine

Nomad σημαίνει περιπέτεια, έμπνευση, ταξίδια, εικόνες, χρώματα, ολόκληρος ο κόσμος!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Ο καταρράκτης της φωτιάς που εμφανίζεται μία φορά το χρόνο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Ο καλύτερος τρόπος για να την… «παλέψεις» εν μέσω lockdown