Βήμα – βήμα

Ο Remco Graas μεγάλωσε στην Ολλανδία, μακριά από τα βουνά. Μεγαλώνοντας η οικογένειά του θα έκανε διακοπές στις Άλπεις, αλλά αυτές οι πεζοπορίες σε σκονισμένα ζεστά μονοπάτια χωρίς ψυχαγωγία δεν ήταν και ό,τι καλύτερο για εκείνον.

Ωστόσο, στο τελευταίο του οικογενειακό ταξίδι στις Άλπεις, όλα άλλαξαν. Ξαφνικά απόλαυσε τα βουνά. Σύντομα βρήκε έμπνευση από τους μεγάλους αλπινιστές όπως ο Ueli Steck και συνειδητοποίησε ότι με περισσότερη εκπαίδευση μπορούσε να ταξιδεύει με πιο γοργούς ρυθμούς.

Καθώς περνούσε όλο και περισσότερο χρόνο στα βουνά, άρχισε να βρίσκει τον ρυθμό του, κινούμενος εύκολα μέσα στο έδαφος, βγάζοντας από πάνω του ολοένα και περισσότερο τον περιττό εξοπλισμό.

Βήμα – βήμα τα βουνά έγιναν ο κεντρικός πυλώνας της ζωής του και η ιδέα να σκαρφαλώσει στις Άλπεις αναπτύχθηκε στο κεφάλι του. Το 2017 μετακόμισε στο Ίνσμπρουκ για να μπορέσει να βυθιστεί στο πάθος του για τα βουνά. Στην καθημερινή του ρουτίνα, κοίταζε ψηλά την κορυφογραμμή του Nordkette και η επιθυμία να τη διασχίσει ολοένα και μεγάλωνε.

«Διασχίζεις όλη την κορυφογραμμή μια ωραία Κυριακή; Ακούγεται σαν μια διασκεδαστική μέρα», σκέφτηκε και στις 2:00 π.μ. ο Ρέμκο φεύγει από το σπίτι. Η πόλη είναι ζωντανή, καθώς ανεβαίνει, τα μπαρ είναι ακόμα ανοιχτά και ακούει τη μουσική των πάρτι στην πόλη από κάτω του. Καθώς ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά, οι ήχοι της πόλης σβήνουν και ο ήλιος αρχίζει να ανατέλλει καθώς πλησιάζει την πρώτη κορυφή της ημέρας, το Brandjochkreuz.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας σκαρφαλώνει σε γραφικά μονοπάτια, τραχιά τσίρκα, μέσω ferratas, συναντά τουρίστες και ζώα, πάντα ακολουθώντας την κορυφογραμμή. Μετά από 33 χιλιόμετρα, 19 κορυφές και 3.800 κάθετα μέτρα, ο Remco φτάνει στον πυθμένα της κοιλάδας. Καθώς μπαίνει στο λεωφορείο κοιτάζει πίσω στην κορυφογραμμή και χαμογελάει.

Βήμα βήμα ο Remco έκανε τα βουνά δικά του. Βήμα προς βήμα, αυτή είναι η προσέγγισή του στη ζωή.

Nomad Magazine

Nomad σημαίνει περιπέτεια, έμπνευση, ταξίδια, εικόνες, χρώματα, ολόκληρος ο κόσμος!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Ξάνθη: Το εντυπωσιακό ανάγλυφο του Μίθρα Ταυροκτόνου – Πώς συνδέεται με τα Χριστούγεννα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Παναγιώτης Ζαφειριάδης: Ένας πραγματικός nomad γυρίζει τον κόσμο με ποδήλατο και δουλεύει εξ’ αποστάσεως