Σαββατοκύριακα στη φύση με ιππασία και πεζοπορία στην Αρκαδία

Ιππασία. Αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα και παρά το γεγονός ότι θεωρούταν για πολλά χρόνια ένα «σπορ» της αριστοκρατίας, σήμερα δεν περιορίζεται μόνο στους «ευγενείς» αλλά κερδίζει συνεχώς έδαφος τόσο σε διεθνές όσο και στο εγχώριο επίπεδο, ανεξαρτήτως κοινωνικού status.

Πράγματι, τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα στρέφονται στην ιππασία, προκειμένου να αποκτήσουν τα σωματικά και ψυχικά οφέλη που προσφέρει και φυσικά, να έρθουν πιο κοντά στη Φύση.

Αυτό είναι, άλλωστε, ένα από τα βασικά ζητούμενα σε ό,τι αφορά στην ενασχόληση με την ιππασία και αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η Αρκαδία αποτελεί έναν κορυφαίο προορισμό για τους λάτρεις του αθλήματος.

Με τον αθλητικό τουρισμό να κερδίζει συνεχώς έδαφος και στη χώρα μας, πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να συνδυάσουν την «απόδρασή» τους από το κλεινόν άστυ με αθλητικές δραστηριότητες, όπως η ιππασία, ακόμη και αν δεν έχουν ασχοληθεί με το άθλημα στο παρελθόν.

Στην Αρκαδία, λοιπόν, οι ταξιδιώτες έχουν στη διάθεσή τους πολλές επιλογές όσον αφορά στη διασκέδαση, τη διαμονή και φυσικά, την περιήγησή τους σε υπέροχες περιοχές, ενώ την ίδια ώρα έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν μια πληθώρα δραστηριοτήτων, όπως η πεζοπορία και οι βόλτες με τα άλογα σε μονοπάτια γεμάτα πεύκα, έλατα και καστανιές.

Οι ταξιδιώτες που θα βρεθούν στη Γορτυνία και θα επισκεφτούν τη Βυτίνα, τη Δημητσάνα ή τη Στεμνίτσα, δεν πρέπει να παραλείψουν να κάνουν μια στάση στην Ελάτη για ιππασία. Σε δύο μόλις ώρες από την Αθήνα, θα βρεθούν σε ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλους και θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια βόλτα με τα άλογα στο δάσος της Ελάτης και να δουν από κοντά το φαράγγι του Λούσιου, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής.

Οι λάτρεις της Φύσης και των σπορ αξίζει, επίσης, να συνδυάσουν την επίσκεψή τους στην περιοχή με πεζοπορία στο όρος Μαίναλο και συγκεκριμένα στο Menalon Trail, το πρώτο ευρωπαϊκό πιστοποιημένο μονοπάτι της Ελλάδας και το όγδοο της Ευρώπης.

Με συνολικό μήκος 75 χλμ, το Menalon Trail περνά από παραδοσιακούς και ιστορικούς οικισμούς, όπως η Δημητσάνα, τα Λαγκάδια, η Στεμνίτσα.

Για τους χειμερινούς ταξιδιώτες, βέβαια, η επίσκεψη στο Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου είναι αναγκαία, όπως επίσης μια στάση στη λίμνη και το φράγμα του Λάδωνα, στο σπίτι του Κολοκοτρώνη στο Λιμποβίσι, στη Μονή Φιλοσόφου (την πιο παλιά μονή της Αρκαδίας), στο Αρκουδόρεμα και το υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Ό,τι και αν επιλέξουν να κάνουν και όπου και αν αποφασίσουν να πάνε, δεν υπάρχει αμφιβολία πως στην ορεινή Αρκαδία οι ταξιδιώτες θα χαλαρώσουν και θα αισθανθούν ότι έρχονται ξανά κοντά στη Φύση.

Με εκπληκτικά και κατάφυτα μονοπάτια, επιλογές για μοναδικές δραστηριότητες, γραφικά και πανέμορφα χωριά και γεύσεις παραδοσιακές που «ξυπνούν» αναμνήσεις, το σίγουρο είναι ότι στο όρος Μαίναλο και τα χωριά του οι επισκέπτες μπορούν να βρουν ό,τι ακριβώς αποζητούν από μια σύντομη «απόδραση» από τις μεγαλουπόλεις.

Nomad Magazine

Nomad σημαίνει περιπέτεια, έμπνευση, ταξίδια, εικόνες, χρώματα, ολόκληρος ο κόσμος!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Προφήτης Ηλίας εν Ολύμπο: Το υψηλότερο ορθόδοξο ξωκλήσι στον κόσμο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Παναγία του Βράχου: Το μυστηριώδες κρυφό εκκλησάκι στα «Κορινθιακά Μετέωρα»