TRIMORE M.T. Rethymno | ISOMAN – Κ. Μητρόπαπας: Η φετινή χρονιά είναι η επάνοδος

Ο αθλητισμός, η ψυχαγωγία και ο τουρισμός θα συναντηθούν ξανά σε μια διοργάνωση που ήδη έχει γίνει θεσμός, καθώς το TRIMORE M.T. Rethymno | ISOMAN θα πραγματοποιηθεί φέτος, στις 23-25 Σεπτεμβρίου, για τέταρτη χρονιά στη φιλόξενη πόλη του Ρεθύμνου.

Τριαθλητές, κολυμβητές και δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου, θα ζήσουν ξανά μοναδικές στιγμές, στη διάρκεια ενός event που έχει στόχο να παρακινήσει όλο και περισσότερους ανθρώπους να γνωρίσουν τη γοητεία του αθλητισμού, καθώς επίσης, να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, CEO | TRIMORE-XTERRA Race Director, μίλησε στο Nomad Magazine για το τριήμερο αθλητικό και ψυχαγωγικό event, που υπόσχεται δυναμισμό και μοναδικές εμπειρίες.

Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί για 4η χρονιά το TRIMORE M.T. Rethymno | ISOMAN. Ποια είναι η εμπειρία σας από τις προηγούμενες διοργανώσεις και τι διαφορετικό να περιμένουμε φέτος;

Το διαφορετικό είναι η επαναφορά. Το TRIMORE Rethymno ξεκίνησε με προοπτικές να γίνει ένα πολύ μεγάλο event. Να κατακτήσει γρήγορα τους 1.000 μοναδικούς αθλητές στα 3 κυρίως αθλήματά του (τρίαθλο, κολύμβηση Open Water και τρέξιμο πόλης, κάτι που σημαίνει περισσότεροι των 2.500 επισκεπτών) και ακολούθως -κατόπιν των τριών πρώτων διοργανώσεων και ως θεσμός πλέον- να κοιτάξει πολύ υψηλά νούμερα. Το ξεκίνημα ήταν άριστο. Περίπου 350 μοναδικοί αθλητές και 70 παιδιά πλαισίωσαν την εκδήλωση και έδωσαν το στίγμα ενός πολύ δυνατού θεσμού που θα καθιερωθεί.

Η υγειονομική κρίση, δεν πτόησε το συγκεκριμένο event (ήταν και το μόνο που πραγματοποιήσαμε το 2020) και ακολούθησαν δύο χρονιές (2020 και 2021) στις οποίες η διατήρηση και καθιέρωση του θεσμού επετεύχθη, χωρίς βέβαια με τις ισχύουσες συνθήκες να επιτρέπεται η ανάπτυξη.

Η φετινή χρονιά είναι η επάνοδος. Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε έχοντας ως βάση το μέχρι σήμερα δημιούργημα ενός επιτυχημένου, φιλόδοξου και δυνητικά μεγάλου event και να διεκδικήσουμε το όραμά μας. Στο Ρέθυμνο, μια μεγάλη, υπέροχη διοργάνωση με πολλούς ξένους και Έλληνες αθλητές. Μια γιορτή!

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μία στροφή του κόσμου στα outdoor αθλήματα. Πώς βλέπετε αυτή την τάση και ποια είναι η δική σας πρόβλεψη για το μέλλον;  

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν υπήρχε η υγειονομική κρίση που ανέκοψε και έκρυψε κάπως αυτή την άνθιση, θα ήταν ακόμη πιο ξεκάθαρο ότι ο κόσμος αναζητά την εμπειρία στη φύση και την πόλη, την θάλασσα ή τη λίμνη, το βουνό, τα σοκάκια. Πιστεύοντας ότι αυτή θα είναι η τάση, επενδύουμε πολύ στον συνεχή εμπλουτισμό αυτής της εμπειρίας που σχεδιάζουμε και προσφέρουμε, ντύνοντάς τον μάλιστα σε κάθε περιοχή με την ιστορία και την περιουσία του τόπου.

Τι κάνει το TRIMORE Multisports TOUR να ξεχωρίζει;

Το ταξίδι! Η εναλλαγή των εικόνων της Ελλάδος, των σπορ και των δράσεων στη φύση και τους υπέροχους τουριστικούς προορισμούς σε Βουλιαγμένη, Καστοριά, Ρέθυμνο, Βούλα και Ύδρα. Ο κάθε ένας με το χρώμα και το άρωμά του ανεξίτηλο στο μυαλό εκείνων που τα ζουν.

Δίνετε πάντα ιδιαίτερη σημασία στα αθλήματα και τις παράλληλες δράσεις που αφορούν στα παιδιά. Μιλήστε μας λίγο για αυτό.

Τα παιδιά μας είναι το μέλλον! Το μέλλον της πατρίδας μας, του αθλητισμού και της κοινωνίας μας. Σε κάθε μας εκδήλωση προσπαθούμε να βάλουμε τα δυνατά μας και τη φαντασία μας για να ενθουσιάσουμε τα παιδικά μυαλά, να αγαπήσουν τον αθλητισμό, την ομαδικότητα, την συμπερίληψη, την πειθαρχία, τον ευγενή ανταγωνισμό, την προσωπική νίκη. Θέλω να σας εμπιστευτώ ότι την ίδια προσήλωση και αγάπη που καταθέτουμε για το σχεδιασμό των δραστηριοτήτων ενηλίκων και πρωταθλητών, αφιερώνουμε και για τα παιδιά μας.

Είδαμε ότι πλέον συμπεριλαμβάνετε στο πρόγραμμα του TRIMORE M.T. Rethymno | ISOMAN εξειδικευμένες δράσεις για τα άτομα με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος. Πόσο σημαντική πιστεύετε ότι είναι η ισότητα συμμετοχής όλων στον αθλητισμό;

Όλες μας οι διοργανώσεις έχουν ως αρχή και ανεκτίμητη αξία την συμπερίληψη. Θέλουμε να δίνουμε την ευκαιρία της συμμετοχής, της χαράς και της νίκης (όποιου επιπέδου) σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους. Αυτό εκτείνεται από τους πρωταθλητές μέχρι τους αρχάριους στα σπορ, σε όλες τις ηλικίες αθλητών, σε κάθε είδους ιδιαιτερότητα. Με αγάπη και ευαισθησία αγκαλιάζουμε όλους και βρίσκουμε λύσεις ώστε να δώσουμε την ευκαιρία συμμετοχής σε άπαντες, αλλά παράλληλα να περνάμε και το μήνυμα υπευθυνότητος στην κοινωνία μας, να μην δημιουργεί αποκλεισμούς και στεγανά, όπως λέει και ο φίλος μας Γιώργος Γκούντας του Συλλόγου Ιωνάς, «Όλοι ίσοι – Όλοι διαφορετικοί».

Ποιος είναι ο στόχος που θέλετε να πετύχετε μέσα από τις διοργανώσεις σας;

Να αγαπήσει περισσότερος κόσμος τον αθλητισμό και τη φύση, να γίνει ο τουρισμός εμπειρίας και μέσα από τον αθλητισμό ένας μοχλός ανάπτυξης της χώρας μας.

Τι ακολουθεί μετά το Ρέθυμνο;  

Κατόπιν του Ρεθύμνου στις 23-25 Σεπτεμβρίου, θα βρεθούμε στα υπέροχα παράλια της Αττικής στην απίθανη Βούλα στις 15-16 Οκτωβρίου για το XTERRA Open Water Swimming Challenge, που θα συμπεριλάβει και κολυμβητικό περίπλου της νήσου Υδρούσας. Θα κλείσουμε τη χρονιά μας στην ξεχωριστή Ύδρα με το μοναδικό στην Ελλάδα SwimRun, στις 25-27 Νοεμβρίου.

Φωτογραφίες: Foto – Trexoume

ΣΠΥΡΟΣ ΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1997 και από τότε μέχρι σήμερα επιμένει να ασχολείται με αυτήν. Γνωρίζοντας ότι το βιογραφικό του δεν διαβάζεται από κανέναν, θέλει να πιστεύει ότι τα άρθρα του είναι για βραβείο Πούλιτζερ.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Αρκτικός Ωκεανός: Η κλιματική αλλαγή λιώνει τους πάγους και τρομάζει τους επιστήμονες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Οι βασικές διαφορές ανάμεσα στο hiking και στο trekking