Σε ελληνικό έδαφος η σκυταλοδρομία Running out of Time για την κλιματική αλλαγή

Στο ελληνικό έδαφος, μέσω της Λίμνης Πρέσπας, πέρασε σήμερα η σκυταλοδρομία Running out of Time, που έχει ως στόχο την αφύπνιση για την κλιματική αλλαγή.

Η σκυταλοδρομία ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου από τη Γλασκώβη όπου έγινε η προηγούμενη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή και αφού διασχίσει 7.767χλμ σε 18 χώρες, θα καταλήξει στις 6 Νοεμβρίου στο Σαρμ ελ Σεΐχ της Αιγύπτου για να μεταφέρει στους ηγέτες που παίρνουν μέρος στη φετινή Διάσκεψη ότι «ο χρόνος τελειώνει».

Το ελληνικό τμήμα της σκυταλοδρομίας συντονίζει η Ελληνική Εταιρία Προστασία της Φύσης και ο πρόεδρος της και αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Νίκος Πέτρου, παρέλαβε τη σκυτάλη με το ηλιακό σκάφος του δήμου Πρεσπών.

«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα τη σκυτάλη της Running out of Time, στην Ελλάδα τον τελευταίο της σταθμό στην ηπειρωτική Ευρώπη και μάλιστα σε έναν ιδιαίτερο τόπο, στην Πρέσπα, ένα hotspot βιοποικιλότητας, που μοιράζεται ανάμεσα σε τρεις χώρες, έναν τόπο όπου ο άνθρωπος συνυπάρχει αρμονικά με τη φύση, έναν τόπο όπου η συνεργασία για την αντιμετώπιση πραγματικών προβλημάτων γίνεται πράξη κάθε μέρα, τόσο σε τοπικό όσο και σε διακρατικό επίπεδο», δήλωσε ο κ. Πέτρου σε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης στο facebook.

Nomad Magazine

Nomad σημαίνει περιπέτεια, έμπνευση, ταξίδια, εικόνες, χρώματα, ολόκληρος ο κόσμος!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

IRONMAN® 70.3.Vouliagmeni Greece: Η γιορτή του τριάθλου με 1.600 αθλητές από 65 χώρες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Πριέτ Τσάντι: Η γυναίκα που θα διασχίσει μόνη της την Ανταρκτική