Ο ερημίτης των Ηighlands

O Davy McDonald αποφάσισε να ζήσει μία διαφορετική ζωή. Μερικές φορές κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει τους λόγους που σε αναγκάζουν να τραβήξεις έναν διαφορετικό δρόμο. Ο 65χρονος Σκωτσέζος, όμως, ήξερε τι έκανε…

Από το 2007 ζει σε μία σκηνή στις παγωμένες βουνοπλαγιές των Highlands, ανατολικά του Fort William, έπειτα από τη διάγνωση που του έγινε ότι πάσχει από μία σοβαρή καρδιολογική ασθένεια, όταν και του είπαν οι γιατροί ότι χρειάζεται μεταμόσχευση.

«Είπα στον εαυτό μου… Άν είναι ζήσεις λίγα ακόμη χρόνια, τότε θα πρέπει να αποσυρθείς στην άγρια φύση, να ζήσεις διαφορετικά. Αυτό θα το κάνω μέχρι την τελευταία μου στιγμή. Το να ζεις σε μία περιοχή που δεν υπάρχει επικοινωνία με τον κόσμο, ούτε φυσικά δρόμοι, παρά μόνο ορισμένοι πεζοπόροι, τότε θα πρέπει να προσαρμοστείς με τις υπάρχουσες συνθήκες και να γίνεις αυτάρκης. Για να αγοράσω προμήθειες, θα πρέπει να περπατήσω 24 χλμ. ή να ταξιδέψω με το τρένο 80 χλμ.».

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο με την ιστορία ζωής του Davy McDonald:

ΣΠΥΡΟΣ ΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1997 και από τότε μέχρι σήμερα επιμένει να ασχολείται με αυτήν. Γνωρίζοντας ότι το βιογραφικό του δεν διαβάζεται από κανέναν, θέλει να πιστεύει ότι τα άρθρα του είναι για βραβείο Πούλιτζερ.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Cape to Cape: Από τη Νορβηγία στη Νότια Αφρική πάνω σε ένα ποδήλατο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Το τάμα του Χαράλαμπου Ταϊγανίδη: Κολύμπησε από τη Ρόδο ως τον Πανορμίτη της Σύμης (pics)