Θα τρέξει 250 χλμ. κάνοντας τον γύρο του νομού Χανίων για καλό σκοπό!

Τον δικό της αγώνα τρεξίματος θα δίνει η Ελένη Γαλεράκη (δρομέας υπεραποστάσεων) από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 15 του μηνός με στόχο την οικονομική ενίσχυση της νεοσύστατης Βάσης Ετοιμότητας Χανίων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Οπως ανακοινώθηκε χθες, η Ελένη έχει προγραμματίσει να τρέξει στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με αφετηρία το Παλιό Λιμάνι των Χανίων (Γυαλί Τζαμισί), συνολική απόσταση 250 χιλιομέτρων προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ώστε να εκπαιδευτούν και να συμμετέχουν στην Ε.Ο.Δ. Ταυτόχρονα θα συγκεντρώσει χρηματικό ποσό για τις ανάγκες της Βάσης Ετοιμότητας της Ε.Ο.Δ.

Παρά το σύντομο χρονικό διάστημα λειτουργίας της η Βάση Ετοιμότητας Χανίων έχει ήδη συμμετάσχει στην συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε πληγέντες ανά την χώρα καθώς και σε αρκετές υγειονομικές καλύψεις εκδηλώσεων με τους εκπαιδευμένους εθελοντές διασώστες που ήδη διαθέτει.

Η Ελένη Γαλεράκη η οποία ζει και εργάζεται στα Χανιά και είναι η ίδια διαπιστευμένη εθελόντρια διασώστης της Βάσης Ετοιμότητας Χανίων. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε αντίστοιχης εμβέλειας εγχείρημα καθώς έχει ήδη κατακτήσει το παγκόσμιο ρεκόρ το 2019 για τον ταχύτερο γνωστό χρόνο τρεξίματος στην πολιτεία της Αριζόνας, η οποία έχει μήκος 1.300 χλμ. σε κάθετη ορειβασία σε βουνά, μέσα από φαράγγια κατά μήκος επικίνδυνου και τεχνικού εδάφους σε μόλις 17 ημέρες, απόσταση η οποία αναλογεί περίπου σε 2 μαραθωνίους (42.195 μέτρα) ανά ημέρα.

Στόχος της Βάσης Ετοιμότητας Χανίων με την στήριξη και την προσπάθεια του αγώνα της Ελένης είναι η αύξηση των μελών της και η εκπαίδευση και η διαπίστευση τους ως εθελοντές διασώστες προκειμένου να μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας των Χανίων και όχι μόνο.

H σελίδα της Βάσης Ετοιμότητας Χανίων.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι μέρος των εσόδων της δράσης θα διατεθούν προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Nomad Magazine

Nomad σημαίνει περιπέτεια, έμπνευση, ταξίδια, εικόνες, χρώματα, ολόκληρος ο κόσμος!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Παταγονία – Αλάσκα με μία παλιά μοτοσυκλέτα και ένα βανάκι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

H «Λεοπάρδαλη του Χιονιού» που σκαρφάλωσε στο Έβερεστ 10 φορές χωρίς συμπληρωματικό οξυγόνο