Παταγονία – Αλάσκα με μία παλιά μοτοσυκλέτα και ένα βανάκι

Μετά την Ασία και την Αφρική, ο Ηλίας Βροχίδης είναι έτοιμος να εξερευνήσει με την μικρή, παλιά μοτοσυκλέτα του ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο, από την Παταγονία μέχρι την Αλάσκα!

Η αποστολή εξερεύνησης «Μad about Americas» ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου, από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης και έφτασε στην αμερικανική ήπειρο.

Μαζί με τον Ηλία Βροχίδη σ’ αυτήν την αποστολή θα ταξιδεύει η Αγγελική Δούκα με ένα βανάκι, που το ζευγάρι μετέτρεψε σε αυτοκινούμενο με τα χέρια του μετά από μια επίπονη ανακατασκευή που διήρκησε τρία χρόνια.

Ο Ηλίας και η Αγγελική διήνυσαν πάνω από 4.000 χιλιόμετρα στην Ιταλία, την Ελβετία και τη Γαλλία έως ότου να φτάσουν στη Μασσαλία. Από εκεί τα οχήματα μπήκαν σε κοντέινερ και φορτώθηκαν σε πλοίο για να μεταφερθούν στην Ουρουγουάη.

Το ζευγάρι πέταξε στο γειτονικό Buenos Aires της Αργεντινής και αφού αφιέρωσε μερικές μέρες για να εγκλιματιστεί και να πάρει μια γεύση από τη μεγαλούπολη, διέσχισε τον Río de la Plata με καράβι και βρέθηκε στο Montevideo της Ουρουγουάης, όπου μόλις παρέλαβε τα οχήματα!

Όλα δείχνουν έτοιμα για να ξεκινήσει η αποστολή «Mad about Americas» την μακριά και άκρως ενδιαφέρουσα πορεία προς την εντυπωσιακή Παταγονία! Τα νέα τους θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα τους madnomad.gr και στα κοινωνικά δίκτυα με το ίδιο όνομα.

Επίσης, ο Ηλίας Βροχίδης έχει γράψει τρία βιβλία, που εξιστορούν τις περιπέτειές του ανά τον κόσμο, το «27 πανσέληνοι στην Ανατολή», το αντίστοιχο φωτογραφικό λεύκωμα και το «Ταξιδεύω άρα υπάρχω».

  • Φωτογραφίες Ηλίας Βροχίδης

Nomad Magazine

Nomad σημαίνει περιπέτεια, έμπνευση, ταξίδια, εικόνες, χρώματα, ολόκληρος ο κόσμος!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Παναγία του Βράχου: Το μυστηριώδες κρυφό εκκλησάκι στα «Κορινθιακά Μετέωρα»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Θα τρέξει 250 χλμ. κάνοντας τον γύρο του νομού Χανίων για καλό σκοπό!