Τα… μανιτάρια ενός Έλληνα φωτογράφου στο National Geographic

Ο φωτογράφος Αγοραστός Παπατσάνης.

Για πρώτη φορά στα 136 χρόνια ιστορίας του, το περιοδικό National Geographic έβαλε μανιτάρια ως εξώφυλλο στο τεύχος του Απριλίου 2024 από τον Αγοραστό Παπατσάνη, φωτογράφο από την Δεσκάτη Γρεβενών, στον οποίο ο δήμαρχος Δεσκάτης και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου αποδίδουν δημόσια εύσημα και του εύχονται να συνεχίσει την ανοδική πορεία του.

Ο ίδιος ο κ. Παπατσάνης σημειώνει μετά την δημοσίευση των φωτογραφιών του στο περιοδικό: «Δεν έχω λόγια να εκφράσω τα συναισθήματά μου. Οι φωτογραφίες μου στο National Geographic Magazine. Για πρώτη φορά στα 136 χρόνια ιστορίας του, το περιοδικό National Geographic έβαλε μανιτάρια ως εξώφυλλο. Στο τεύχος του Απριλίου 2024. Και αυτή η φωτογραφία είναι δική μου!».

Το εξώφυλλο του National Geographic με τη φωτογραφία του Αγοραστού Παπουτσάνη.

Εκτός από το ότι το @insidenatgeo περιλαμβάνει μύκητες στον ορισμό της «άγριας ζωής», ο @natgeo αποκάλυψε ένα νέο τεύχος του περιοδικού σήμερα. Δεν περιέχει μόνο Μορχέλες στο εξώφυλλο αλλά περιλαμβάνει επίσης τέσσερα διαφορετικά άρθρα για μύκητες-μανιτάρια ως πιθανό αντίδοτο για καταστροφικές ασθένειες των φυτών, ως κίνδυνος για τους ωτοστόπ, ως κλειδί για τις ανακαλύψεις στην έρευνα για τον καρκίνο και ως λύση στο παγκόσμιο πρόβλημα της γρήγορης μόδας.

Η έκδοση καλύπτει επίσης τις προσπάθειες της πρωτοβουλίας faunaflorafunga να συμπεριλάβει τους μύκητες στα πλαίσια διατήρησης σε επίπεδο τοπικής κυβέρνησης και διεθνούς πολιτικής, καθώς και παρουσιάζει την υιοθέτηση του όρου «μύκητας» από την National Geographic και το βήμα τους για υποστήριξη περισσότερων έργων που σχετίζονται με μύκητες μέσω επιχορηγήσεων.

«Το έργο του The Fungi Foundation (Fungi Foundation) βοήθησε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να κατανοήσουν καλύτερα τη σημασία των μυκήτων και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι που κάνουμε αυτή την κρίσιμη μορφή ζωής το θέμα του εξωφύλλου μας στο τεύχος Απριλίου του National Geographic. Η ελπίδα μας είναι να δείξουμε στους αναγνώστες πόσο συναρπαστικοί είναι αυτοί οι οργανισμοί και πόσο ζωτικό ρόλο παίζουν στα οικοσυστήματα και στη ζωή μας», δήλωσε ο Nathan Lump, αρχισυντάκτης του National Geographic.

Nomad Magazine

Nomad σημαίνει περιπέτεια, έμπνευση, ταξίδια, εικόνες, χρώματα, ολόκληρος ο κόσμος!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Αρκαδία: «Ακούγοντας» το Ιερό του Διός στο Όρος Λύκαιο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Δρακόλιμνη Τύμφης: Το ελληνικό «Game of Thrones» που θα σε μαγέψει