Τα εγκατέλειψε όλα για να ζει ελεύθερος σε ένα δάσος

Ο Angelo Valkenborg είναι Βέλγος και πλέον στα 39 του χρόνια μπορεί να καυχιέται πως κατάφερε να πετύχει το όνειρό του: να εγκαταλείψει τον σύγχρονο τρόπο ζωής και να ζήσει ως ερημίτης σε ένα δάσος στη Σλοβενία, μόνος του με σύμμαχο και αντίπαλο μόνο την άγρια φύση.

Ο Angelo τα είχε όλα – μια καλή δουλειά, ένα γάμο, και ένα ωραίο σπίτι, αλλά σε κάποιο σημείο στη ζωή του, συνειδητοποίησε ότι τίποτα από αυτά δεν τον κάνει πραγματικά ευτυχισμένο.

Ο ίδιος πάντα ενθουσιάζονταν με την ιδέα να μπορεί να ζήσει στην άγρια φύση όπως οι πρωτόγονοι για αυτό και έκανε συχνά εκδρομικές εξορμήσεις στην φύση.

Μετά από μία από αυτές και συγκεκριμένα μετά από μια πολυήμερη εκδρομή του σε άγρια δάση της Σουηδίας, έμαθε μόλις επέστρεψε στο σπίτι του, πως η γυναίκα του τον είχε εγκαταλείψει γιατί δεν άντεχε αυτή την εμμονή του με την φύση.

«Ποιος μπορεί να την κατηγορήσει;» έγραψε ο ίδιος τότε στο blog του. Όμως δεν πήρε αμέσως την απόφαση. Για περίπου έναν χρόνο δεν πήγε καθόλου στη φύση γιατί του θύμιζε την αιτία του διαζυγίου του. Όμως μετά από μια εκδρομή το πήρε απόφαση.

Πούλησε όλα του τα υπάρχοντα, παραιτήθηκε από τη δουλειά του ως πωλητής και μετακόμισε σε ένα δάσος στη Σλοβενία για ​​να ζήσει ως ερημίτης. Το μόνο που λέει πως του λείπει από την παλιά του ζωή είναι ο σκύλος του που πλέον ζει με την πρώην σύζυγό του.

Τώρα το δάσος της Σλοβενίας όπου ζει έχει χτίσει τη δική του καλύβα με τα δικά του εργαλεία. Συγκεντρώνει μούρα, τσουκνίδες και βατράχια για τα γεύματα του, αλλά αγοράζει τα κρέατα από ένα τοπικό χωριό, διότι το κυνήγι χωρίς άδεια θεωρείται λαθροθηρία.

Παράλληλα έχει στην κατοχή του ένα smartphone που το φορτίζει με ηλιακή ενέργεια αλλά και ένα αυτοκίνητο στην άκρη του δάσους, το οποίο χρησιμοποιεί σε έκτακτη ανάγκη, ενώ συχνά τον επισκέπτονται διάφορα άτομα που γοητεύονται από τον τρόπο ζωής του.

Ο ίδιος λέει πως η ζωή στο δάσος δεν είναι καθόλου εύκολη και παραδέχεται πως μολονότι έχει αναπτύξει τις τεχνικές επιβίωσης, κάθε φορά αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις στην άγρια φύση στις οποίες δεν μπορεί εύκολα να ανταπεξέλθει, αλλά αυτό δεν τον πτοεί, αντίθετα τον συναρπάζει. 

Nomad Magazine

Nomad σημαίνει περιπέτεια, έμπνευση, ταξίδια, εικόνες, χρώματα, ολόκληρος ο κόσμος!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Baseus Jump Starter: Το απαραίτητο gadget για τις εξορμήσεις σας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Εξαπλώνονται τα πάρκα τσέπης σε όλη την Ελλάδα φέρνοντας διεθνείς διακρίσεις