Πώς να συσκευάσεις φαγητό για ένα road trip

Πάντα τα ταξίδια και οι εκδρομές αναζωογονούν τους ανθρώπους, τους βοηθούν να βγάλουν το άγχος της καθημερινότητας και τους προσφέρουν νέες εμπειρίες.

Σημαντικό θέμα σε όλα αυτά τα ταξίδια είναι η συσκεύαση όλων των προϊόντων. Για αυτό στο παρακάτω άρθρο σας προτείνουμε χρήσιμες συμβουλές για το πως μπορείτε να διαχειριστείτε σωστά το φαγητό σας.

Πάρε τον σωστό εξοπλισμό

Πρώτον και πάνω από όλα, δεν μπορείς να είσαι αυτάρκης για φαγητό, αν δεν έχεις στο ταξίδι σου φορητό ψυγείο. Θεωρώ ότι η φράση «game changer» έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές, αλλά περιγράφει χαρακτηριστικά τι είναι τα ψυγεία για road trips και το κάμπινγκ.

Επίσης με ένα ψυγείο δεν θα χρειαστει να ξαναγοράσεις πάγο, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό μείνετε έξω. Η Dometic κατασκευάζει ψυγεία με καταψύκτη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να είστε στο δρόμο χωρίς να χρειαστεί να κάνετε στάσεις, με τους ειδικούς να προτείνουν ανεπιφύλακτα το Dometic Waeco CFX 50W (από 800 ευρώ). Βέβαια, αν δεν χρειάζεστε πάγο, τότε ένα ψυγείο παρόμοιου μεγέθους έχει περισσότερο χώρο. Εάν τα αποθηκεύεται προσεκτικά, τότε τα 50 λίτρα μπορούν να χωρέσουν δύο έως τρία γεύματα την ημέρα για δύο άτομα για έως και μια εβδομάδα.

Θα χρειαστείτε κάτι (πρίζα,γεννήτρια κτλ) για να τροφοδοτήσετε ενέργεια το ψυγείο και ενώ μπορείτε να το συνδέσετε στην πρίζα 12 βολτ του οχήματός σας, θα χρειαστεί επιπλέον και μια μπαταρία για να το ενεργοποιήσετε όταν δεν οδηγείτε, με τους ειδικούς να προτείνουν την μπαταρία PLB40 από την Dometic (από 850 δολάρια), η οποία τροφοδοτεί το ψυγείο για έως και 40 ώρες με μία μόνο φόρτιση. Το καλύτερο είναι το ότι μπορείτε να το επαναφορτίσετε από το βύσμα 12 volt του αυτοκινήτου σας καθώς οδηγείτε και μπορεί να δίνει ενέργεια στο ψυγείο την ίδια ώρα.

Ένα μικρό ψυγειάκι, όπως το 30 λίτρο Yeti Hopper (από 300 δολάρια) είναι αρκετό για όλα τα σνακς που εχουμε μαζί μας. Αν ψάχνετε για μια πιο προσιτή επιλογή από ένα φορητό ψυγείο, τότε πρέπει να αποκτήσετε ένα 45 έως 50 λίτρων των Orca ή Yeti. Η σειρά ψυγείων της Yeti Tundra (από 250 δολάρια) είναι πολύ αποδοτική και διατηρεί τα αγαθά πιο δροσερά.

Να αποθηκεύετε σωστά

Με ένα φορητό ψυγείο, δεν χρειάζεται να ανησυχεί κάποιος για το εάν το φαγητό είναι σφραγισμένο. . Για παράδειγμα, μπορούμε να κόψουμε τα λαχανικά και να τα βάλουμε σε ένα Ziploc με ένα πακέτο κοτόπουλο και τη συνοδευτική σάλτσα. Αυτό βοηθά σε θέματα ασφάλειας των τροφίμων, επειδή μπορούμε να παρακολουθούμε την ημερομηνία λήξης του γεύματος. Ένα άλλο κόλπο είναι να συσκευάσετε τα τρόφιμα σε τάπερ (είτε χρησιμοποιώντας το Tupperware ή το επαναχρησιμοποιήσιμο Ziplocs) στο οποίο μπορείτε να φάτε έξω ή να αποθηκεύσετε το φαγητό σας.

Να έχετε μαζί σας φαγητό κατάλληλο για road trip

Δεν έχει σημασία πόσο καλά συσκευάζετε εάν δεν φέρετε φαγητό που να σας βοηθάει να είστε άνετοι σε ένα road trip. Πρέπει να ψωνίσετε πράγματα που είναι σχετικά εύκολο να μαγειρευτούν και θα διαρκέσει καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Ένα από τα γεύματά για παράδειγμα μπορεί είναι να θέλει να τηγανίσετε μια προμαγειρεμένη σακούλα ρυζιού στον ατμό. Εδώ βάζετε συνοδευτικά : αποξηραμένα, κατεψυγμένα, φρέσκα ή κονσερβοποιημένα λαχανικά (ανάλογα με το πόσο θα είμαστε στο δρόμο), μια σάλτσα για τηγανητό τηγάνι και μια πρωτεΐνη, όπως κοτόπουλο ή αυγά.

Για να διατηρήσετε τα πράγματα εύκολα, συχνά πρέπει να επιλέγεται κονσερβοποιημένο κοτόπουλο ή σακούλες αλουμινίου που μπορείτε να βρείτε σε κάποια παντοπωλεία.

Πολύ καλές επιλογές για αποθήκευση είναι τα ζυμαρικά, αλλά και τα προζυμωμένα μπιφτέκια burger, tacos και fajitas, επειδή είναι εύκολο να μαγειρευτούν. Όσοι κάνουν ανάλογα ταξίδια με μεγάλη συχνότητα μαγειρεύουν στήθη κοτόπουλου στη σάλσα πριν από το ταξίδι , οπότε έχουν έτοιμο το κρέας taco να ζεσταθεί μόλις βρεθούν στο δρόμο. Η προετοιμασία ορισμένων υλικών εκ των προτέρων καθιστά ευκολότερη – και συχνά ασφαλέστερη – από το να προσπαθείς να μαγειρεύεις πολλά ωμά κρέατα χωρίς πλήρη κουζίνα

Έχω διαπιστώσει ότι τα περισσότερα παράπονα των ανθρώπων σχετικά με το φαγητό στο road-trip και το κάμπινγκ γίνονται λόγω της έλλειψης φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Ένα ψυγείο το κάνει πιο εύκολο, όπως αυτό ισχύει και με τις σαλάτες σε σάκους. Η τακτική προμήθεια φρούτων και λαχανικών βοηθά επίσης στην αποφυγή αυτού του αηδιαστικού συναισθήματος που έχετε μετά από τρεις ημέρες ανθυγιεινου φαγητού.

Παραλαβή ondrive και άλλες αντίστοιχες εναλλακτικές λύσεις

Η πανδημία του κορονοιού έχει αλλάξει μεταξύ άλλων και τις ταξιδιωτικές μας συνήθειες, για αυτό σε ένα road trip πια, στόχος είναι να παραμείνετε αυτάρκης, όχι μόνο για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, αλλά για να βεβαιωθείτε ότι δεν μολύνετε κανέναν άλλο ή δεν φέρνετε τον ιό σε μια μικρή πόλη που δεν διαθέτει τις ιατρικές εγκαταστάσεις για να αντιμετωπίσει μια ασθένεια.

Για να ελαχιστοποιήσετε τις εξόδους σας, σκεφτείτε ποια καταστήματα προσφέρουν παραλαβή ondrive, ώστε να μην χρειάζεται να μπείτε μέσα. Πολλές αλυσίδες παντοπωλείων, μεταξύ των οποίων οι Sam’s Club, Target και Walmart, αλλά και κάποια άλλα τοπικά μαγαζιά δίνουν αυτήν δυνατότητα. Το να πάρετε φαγητό από ένα εστιατόριο είναι μια λύση, αν ξεμείνετε από φαγητό, αλλά θα πρέπει να υπολογίσετε ως παράγοντα ότι οι Fetch, Instacart και Uber Eats δεν έχουν δίκτυο εμβέλειας σε πολλές μικρές ορεινές πόλεις.

Αν κάνεις ένα road trip δίπλα σε λίμνες ή ποτάμια, τότε έχεις την δυνατότητα να ψαρέψεις για το βραδινό. Μπορείς για παράδειγμα να ψαρέψεις, οπότε πρέπει να έχεις πάντα μπαχαρικά έτοιμα για ένα γεύμα, καθώς και βασικά όπως ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και αλουμινόχαρτο για να τυλίξεις και να μαγειρέψεις τα ψάρια πάνω στα κάρβουνα.

Nomad Magazine

Nomad σημαίνει περιπέτεια, έμπνευση, ταξίδια, εικόνες, χρώματα, ολόκληρος ο κόσμος!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Πώς θα επιβιώσεις σε μια «μάχη» στην ανοιχτή θάλασσα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Λευκά Όρη: Στα μονοπάτια των προγόνων