Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, ο Ernest Hemingway, διατήρησε την αγάπη του για την ύπαιθρο και για τις outdoor αναζητήσεις.
Αυτή η αγάπη εμποτίστηκε νωρίς, καθώς ο πατέρας του τον πήγαινε στο δάσος σε πολύ μικρή ηλικία και του δίδαξε τα βασικά στοιχεία του κυνηγιού και του ψαρέματος.
Ο πατέρας του έδωσε περαιτέρω οδηγίες στον γιο του πώς να ανάβει φωτιές, να φτιάχνει καταφύγια στην ερημιά, και να μαγειρεύει άγρια θηράματα. Επέμενε πάντα να τρώει ο Έρνεστ ό,τι σκότωνε.
Ο Χέμινγουεϊ συνέχισε να απολαμβάνει την πεζοπορία, το σακίδιο, το κάμπινγκ και το ψάρεμα ως νεαρός άνδρας, και αυτές οι επιδιώξεις θα αποδεικνύονταν θεραπευτικές μετά την εμπειρία του στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και σε όλη την ενηλικίωσή του.
Πριν γίνει μυθιστοριογράφος, ο 20χρονος Χέμινγουεϊ δούλευε ως συγγραφέας στο Toronto Star Weekly και έγραψε το άρθρο «Camping Out» για την εφημερίδα το 1920.
Απόσπασμα από το «Camping Out» του Ernest Hemingway
Χιλιάδες άνθρωποι θα πάνε στους θάμνους αυτό το καλοκαίρι για να μειώσουν το υψηλό κόστος ζωής. Ένας άνδρας που παίρνει τον μισθό των δύο εβδομάδων, ενώ είναι σε διακοπές, θα πρέπει να μπορεί να αφιερώσει αυτές τις δύο εβδομάδες στο ψάρεμα και το κάμπινγκ και να μπορεί να εξοικονομήσει καθαρά τον μισθό μιας εβδομάδας.
Θα πρέπει να μπορεί να κοιμάται άνετα κάθε βράδυ, να τρώει καλά κάθε μέρα και να επιστρέφει στην πόλη ξεκούραστος και σε καλή κατάσταση.
Αλλά αν πάει στο δάσος με ένα απλό τηγάνι, «κουβαλώντας» την άγνοιά του για τις μαύρες μύγες και τα κουνούπια και μια μεγάλη και διαρκή έλλειψη γνώσης για τη μαγειρική, οι πιθανότητες είναι ότι η επιστροφή του θα είναι πολύ διαφορετική.
Θα επιστρέψει με αρκετά τσιμπήματα κουνουπιών για να κάνει το πίσω μέρος του λαιμού του να μοιάζει με ανάγλυφο χάρτη του Καυκάσου. Η πέψη του θα χαλάσει μετά από μια γενναία μάχη για την αφομοίωση μισομαγειρεμένου ή απανθρακωμένου μούστου. Και δεν θα έχει έναν αξιοπρεπή ύπνο όσο θα έχει φύγει.
Θα σηκώσει πανηγυρικά το δεξί του χέρι και θα σας πει «ποτέ ξανά»!
Στην αρχή παρέβλεψε τα έντομα. Οι μαύρες μύγες, οι μύγες των ελαφιών, οι σκνίπες και τα κουνούπια θεσμοθετήθηκαν από τον διάβολο για να αναγκάσει τους ανθρώπους να ζουν σε πόλεις όπου θα μπορούσε να τις αντιμετωπίσει καλύτερα. Αν δεν ήταν αυτοί, όλοι θα ζούσαν στους θάμνους και θα έμενε χωρίς δουλειά. Ήταν μια αρκετά επιτυχημένη εφεύρεση.
Αλλά υπάρχουν πολλά «’οπλα» που θα εξουδετερώσουν τα παράσιτα. Το πιο απλό ίσως είναι το λάδι σιτρονέλλας. Δύο κομμάτια από αυτό που αγοράζεται σε οποιονδήποτε φαρμακοποιό θα είναι αρκετά για να διαρκέσει για δύο εβδομάδες στη χειρότερη χώρα με τις μύγες και τα κουνούπια.
Τρίψτε λίγο στο πίσω μέρος του λαιμού σας, στο μέτωπό σας και στους καρπούς σας πριν ξεκινήσετε το ψάρεμα. Η μυρωδιά της σιτρονέλλας δεν είναι προσβλητική για τους ανθρώπους. Μυρίζει σαν λάδι όπλου. Αλλά τα έντομα το μισούν.
Το έλαιο pennyroyal και η ευκαλυπτόλη είναι επίσης πολύ μισητά από τα κουνούπια, και με τη σιτρονέλλα αποτελούν τη βάση για πολλά ιδιόκτητα παρασκευάσματα. Αλλά είναι φθηνότερο και καλύτερο να αγοράσετε την κανονική σιτρονέλλα. Βάλτε την κουνουπιέρα να καλύπτει το μπροστινό μέρος της σκηνής σας και δεν θα έχετε ενόχληση τη νύχτα.
Για να είναι πραγματικά ξεκούραστος και να έχει οποιοδήποτε όφελος από τις διακοπές, ένας άντρας πρέπει να κοιμάται καλά κάθε βράδυ. Η πρώτη προϋπόθεση για αυτό είναι να έχετε άφθονο κάλυμμα. Κάνει διπλάσιο κρύο από όσο περιμένεις ότι θα κάνει τέσσερις νύχτες στις πέντε νύχτες και ένα καλό σχέδιο είναι να πάρεις απλώς διπλάσια κλινοσκεπάσματα που πιστεύεις ότι θα χρειαστείς. Ένα παλιό πάπλωμα που μπορείτε να τυλίξετε είναι τόσο ζεστό όσο δύο κουβέρτες.
Όταν ο καιρός είναι καθαρός, δεν χρειάζεται να στήσετε τη σκηνή σας αν κάνετε στάση μόνο για τη νύχτα. Οδηγήστε τέσσερις πασσάλους στην κεφαλή του στρωμένου κρεβατιού σας και περάστε την μπάρα των κουνουπιών σας από πάνω, μετά μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχος και να ξεγελάσετε τα κουνούπια.
Ο σωστός τρόπος είναι να μαγειρέψετε σε κάρβουνα. Έχετε μαζί σας πολλά κουτάκια Crisco ή Cotosuet ή ένα από τα λαχανικά που είναι τόσο καλά όσο το λαρδί και εξαιρετικά για όλα τα είδη λίπους. Βάζουμε μέσα το μπέικον και όταν είναι περίπου μισοψημένο, στρώνουμε τις πέστροφες στη ζεστή λαδόκολλα, βουτώντας τες πρώτα στο καλαμποκάλευρο. Στη συνέχεια, βάλτε το μπέικον πάνω από τις πέστροφες και θα τις λιώσει καθώς μαγειρεύεται σιγά σιγά.
Ο καφές μπορεί να βράζει ταυτόχρονα και σε μικρότερο τηγάνι να φτιάχνονται τηγανίτες που ικανοποιούν τους άλλους κατασκηνωτές όσο περιμένουν την πέστροφα.
Με τα έτοιμα αλεύρια για τηγανίτες παίρνετε μια κούπα αλεύρι για τηγανίτες και προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό. Ανακατεύουμε το νερό και το αλεύρι και μόλις βγουν οι σβώλοι είναι έτοιμο για μαγείρεμα. Αφήστε το τηγάνι ζεστό και διατηρήστε το καλά λαδωμένο. Ρίχνουμε μέσα το κουρκούτι και μόλις γίνει από τη μία πλευρά το χαλαρώνουμε στο τηγάνι και το αναποδογυρίζουμε. Το βούτυρο μήλου, το σιρόπι ή η κανέλα και η ζάχαρη συνδυάζονται υπέροχα με τα κέικ.
Είναι σωστό να μιλάμε για δυσκολίες μέσα στο δάσος, αλλά ο σωστός outdoorman είναι εκείνος που γνωρίζει να ξεπερνά τις δυσκολίες!