Μαραθώνιος Κρήτης – Oceanman: Στα Χανιά το επίκεντρο του διεθνούς τουρισμού αθλητικής εμπειρίας

Με σύνθημα «τρέχουμε και κολυμπάμε στα Χανιά, στην Ελλάδα μας», η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων και η OCEANMAN Greece, απηύθυναν κάλεσμα προς κάθε κατεύθυνση, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε αθλητές όλων των επιπέδων με την οικογένεια και την παρέα τους, να ζήσουν φέτος το ξεχωριστό, στα υπέροχα κάθε στιγμή του χρόνου… Χανιά.

O CEO της Trimore Κωνσταντίνος Μητρόπαπας.

Την ιδιαίτερη σημασία των δύο events των Χανίων επίσης ανέδειξε με την σύντομη ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Η Κρήτη, αποτελεί ένα ιδιαίτερα ισχυρό brand για κάθε άνθρωπο πάνω στη γη και τα Χανιά έχουν ήδη κερδίσει την καρδιά ανθρώπων που κατοικούν σε κάθε γωνιά αυτού του πλανήτη, προσφέροντας άπλετα, πολλές και σπάνια συνδυαζόμενες τόσο αρμονικά, παραμέτρους αριστείας. Η ομορφιά της φύσης στις υπέροχες παραλίες, τα Λευκά Όρη, το Φαράγγι της Σαμαριάς, το παλιό λιμάνι, το Ενετικό κάστρο, οι παραδόσεις, τα σπάνια μνημεία, οι ιδιαίτερες γεύσεις, τα εξαιρετικά ακούσματα, οι περήφανοι χοροί, η εκλεκτή διατροφή και κάθε παράμετρος της Χανιώτικης κληρονομιάς/κουλτούρας, αποτελούν πόλο έλξης και θαυμασμού στα πέρατα του κόσμου.

Ο Μαραθώνιος της Κρήτης ο οποίος για 8η φορά έρχεται φέτος στα Χανιά και το OCEANMAN Greece | Chania – Crete, το οποίο για 6η φορά πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη χώρα μας αλλά για πρώτη στα Χανιά κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα, αποτελούν την κορωνίδα του οράματος ο αθλητισμός να αποτελέσουν έναν ακόμη πόλο έλξης στον προικισμένο αυτό τόπο.

Σε μια ζεστή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ξεχωριστό περιβάλλον του ξενοδοχείου της COCO-MAT Athens BC δίπλα στο μουσείο της Ακροπόλεως, με οικοδέσποινα την κα Μαρία Λαγού – Marketing Director τηςCoco-Mat, και την υποστήριξη της Lenovo Νο1 κατασκευαστή ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, οι διοργανωτές των δύο Events, υποδέχθηκαν τους ανθρώπους των Μέσων Επικοινωνίας και εκλεκτούς καλεσμένους Αθλητισμού και Τουρισμού της χώρας, παρουσιάζοντας με περισσή αγάπη, πάθος και αφοσίωση, τα δημιουργήματά τους, τα οράματα και τις φιλοδοξίες τους.

Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει (Μαραθώνιος Κρήτης) και σχεδιάζοντας στο αμέσως επόμενο διάστημα (OCEANMAN) αντίστοιχη παρουσίαση στα Χανιά με στόχο την ενημέρωση των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας, την αθλητική συμμετοχή εκείνων και κυρίως των παιδιών καθώς και την ανεύρεση της απαραίτητης δύναμης εθελοντών (οι οποίοι αποτελούν την ψυχή τέτοιων εκδηλώσεων), στην Συνέντευξη Τύπου αυτή στην Αθήνα, επιδιώκεται η εξωστρέφεια των διοργανώσεων, η επικοινωνία του ξεχωριστού που προτείνουν και καλούνται τα ΜΜΕ κάθε ξεχωριστού κλάδου να συνεισφέρουν στην κατεύθυνση αυτή.

Και οι δύο εκδηλώσεις είναι διεθνείς και ενώ έχουν αποστάσεις μεγάλες απευθυνόμενες στους έμπειρους και δυνατούς δρομείς (Μαραθώνια απόσταση) ή κολυμβητές (10χλμ και 5 χλμ), έχουν σχεδιασμό και για τον ερασιτέχνη, αρχάριο ή και κατά περίσταση αθλητή/αθλούμενο προσφέροντας αποστάσεις στα μέτρα του κάθε ενδιαφερόμενου.

Ο δρομικός αγώνας προσφέρει τις αποστάσεις 10χλμ, 5 χλμ αλλά και 2,5χλμ που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν ακόμη και γονείς με παιδιά ή ακόμη και ως περίπατο. Ο κολυμβητικός αγώνας δίνει τη δυνατότητα των 2χλμ και της σκυταλοδρομίας (3 κολυμβητές) των 3 x 750 μέτρων και του παιδικού των 750 μέτρων.

Τέλος, πλήθος παιδικών δραστηριοτήτων και άλλων αθλητικών – ψυχαγωγικών – πολιτιστικών εκδηλώσεων μετατρέπουν το αθλητικό event, σε γιορτή και ευκαιρία διασκέδασης για όλους και στις δύο περιπτώσεις.

Nomad Magazine

Nomad σημαίνει περιπέτεια, έμπνευση, ταξίδια, εικόνες, χρώματα, ολόκληρος ο κόσμος!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Δρακόλιμνη Τύμφης: Το ελληνικό «Game of Thrones» που θα σε μαγέψει

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Το περίφημο απολιθωμένο δάσος στο Σιγρί της Λέσβου θυμίζει… «Πομπηία»