Κως: Στο νησί του Ιπποκράτη για… Greek Enduro Series

Κως… Η πατρίδα του Ιπποκράτη, πατέρα της Ιατρικής ή το νησί του ποδηλάτου; Η ιστορία του νησιού είναι συνυφασμένη με το ποδήλατο και χρονολογείται σχεδόν 100 χρόνια πριν, όταν οι Ιταλοί κατακτητές έφεραν τα πρώτα εξελιγμένα ποδήλατα, τα οποία χρησιμοποιούσαν σαν κύριο μεταφορικό μέσο καθ’ όλη την Ιταλική περίοδο.

Οι ντόπιοι δεν άργησαν να ενστερνιστούν την ποδηλατική αυτή κουλτούρα, γεγονός που φαίνεται ακόμη και σήμερα, όπου μικροί και μεγάλοι χρησιμοποιούν το ποδήλατο στην καθημερινή τους μετακίνηση.

Με 6.5 χιλιάδες ποδήλατα προς ενοικίαση, σχεδόν 17 χιλιόμετρα σαφώς ορισμένων ποδηλατοδρόμων και όλη τη βορεια πλευρά της επίπεδη η Κως χαρακτηρίζεται άκρως φιλική προς το ποδήλατο.

Επειδή όμως πρόκειται για αγώνα Enduro και πολλοί θα αναρωτιέστε εύστοχα τι γίνεται με τα μονοπάτια.

Είναι το όνειρο μιας μικρής ομάδας αναβατών, ονόματι Mud Turtles και το όραμα της οργάνωσης Aegean Trails, που τα τελευταία 4 χρόνια καταφεραν να δημιουργήσουν ένα ορεινό δίκτυο μονοπατιών που βρίσκεται στο κοντινότερο λόφο στην πόλη, το όρος Σύμπετρο.

Μέρος των μονοπατιών αυτών θα μεταμορφωθούν και θα χρησιμοποιηθούν για τον αγώνα, ο όποιος θα διεξαχθεί σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Κω (Π.Ο.ΚΩ).

Σας περιμένουμε στις 2 Απριλίου για να καλοσορίσουμε παρέα την άνοιξη, στο καταπράσινο πευκοδάσος του Συμπέτρου και να ευχαριστηθούμε ταχύτητα με την ψυχή μας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ

Χορηγός Επικοινωνίας: Nomad Magazine

Nomad Magazine

Nomad σημαίνει περιπέτεια, έμπνευση, ταξίδια, εικόνες, χρώματα, ολόκληρος ο κόσμος!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τον λύκο στην Πάρνηθα θα υλοποιήσει η «Καλλιστώ»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

National Geographic: Η Αλόνησσος αναδείχθηκε κορυφαίος καταδυτικός προορισμός