Η «Ελληνική Ομάδα της Μάγχης» κολυμπάει από τη Νάξο ως την Ηρακλειά

Η «Ελληνική Ομάδα της Μάγχης», όπως έχει γίνει γνωστή η PastraCretonaxiosa πιστή στο ετήσιο ραντεβού της με τις εξορμήσεις σε ανοικτές θάλασσες σήμερα κολυμπάει από τη Χώρα της Νάξου ως την Ηρακλειά.

Μια απόσταση 35 χιλιομέτρων που τα μέλη της ομάδας θα διανύσουν με τη μορφή σκυταλοδρομίας. Όπως κάθε χρόνο σκοπός αυτού του διάπλου είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης ώστε να γνωστοποιηθεί και να ενισχυθεί το έργο της ExcellenSeas (Θαλασσών Αριστείας).

Η ExcellenSeas είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας που από την ίδρυση του, το 2018, μέχρι και σήμερα έχει απονείμει 25 υποτροφίες σε μαθητές και μαθήτριες ακριτικών νησιών που έχουν αριστεύσει. Φέτος δε προγραμματίζει να δώσει 7 επιπλέον υποτροφίες .

«Όραμα μας είναι να συμβάλουμε στην ανάπτυξη των ακριτικών νησιών μας, μέσω της ενίσχυσης της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής προόδου των νέων που ζουν σ’ αυτά. Επιβραβεύουμε λοιπόν άριστους μαθητές των ακριτικών νησιών που χρειάζονται υποστήριξη για να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της φοιτητικής τους ζωής», τόνισε μεταξύ άλλων στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος της ExcellenSeas, Ευγενία Τζαννίνη.

«Οι υποτροφίες μας, πέρα από την χρηματική ενίσχυση που φτάνει τα 6.000 ευρώ ετησίως για κάθε υπότροφο, παρέχουν και συμβουλευτική καθοδήγηση. Υπεύθυνο γι’ αυτήν μάλιστα είναι το Επιστημονικό μας Συμβούλιο. Τέλος οι υπότροφοί μας έχουν τη δυνατότητα με το πέρας των σπουδών τους να κάνουν πρακτική άσκηση στο αντικείμενο τους, για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας», επεσήμανε η κα Τζαννίνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Επιστημονικό Συμβούλιο της ExcellenSeas στελεχώνεται από τακτικούς ή ομότιμους Καθηγητές Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, καθώς και άλλες προσωπικότητες διακεκριμένες για το ήθος αλλά και το υψηλό ακαδημαϊκό και επαγγελματικό τους επίπεδο.

Όπως σημειώνει η κα Τζαννίνη, «κομβικό έργο του Συμβουλίου αποτελεί η επιλογή των υποτρόφων και στην συνέχεια η στενή παρακολούθηση της ακαδημαϊκής τους εξέλιξης από την αρχή ως το τέλος των σπουδών τους».

Το πρόγραμμα ExcellenSeas μέχρι σήμερα έχει απονείμει υποτροφίες, σε μαθητές και μαθήτριες μεταξύ άλλων στην Αστυπάλαια, το Καστελόριζο, το Μεγανήσι, τον ‘Αη Στρατή, τη Νίσυρο, την Χάλκη, τα Ψαρά, την Κάσο και τους Φούρνους.

Το στηρίζουν ένα ευρύ φάσμα εταιριών και οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ.), της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, της INTRASOFT International, της Eugenia Giannini and Associates Law Firm, του Athens International Airport, την GrantThornton, την AtticaGroup, την Boston Consulting Group. Ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι η τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Στον φετινό κολυμβητικό διάπλου λαμβάνουν μέρος οι εξής κολυμβητές: Ευγενία Τζαννίνη, Σωτήριος Πάστρας, Απόστολος Τσαγκαράκης, Ευάγγελος Ζουρμπάκης, Κωνσταντίνος Μίχος, Βασίλειος Μαρούλης και Βασίλειος Σοφικίτης.

Για μια ακόμη χρονιά η φετινή δράση της ομάδας είναι υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Nomad Magazine

Nomad σημαίνει περιπέτεια, έμπνευση, ταξίδια, εικόνες, χρώματα, ολόκληρος ο κόσμος!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Nησιά Φερόε: Ταξίδι στον σκανδιναβικό παράδεισο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

IRONMAN® 70.3.Vouliagmeni Greece: Η γιορτή του τριάθλου με 1.600 αθλητές από 65 χώρες