«Η ανάγκη για το μυστήριο είναι πιο σημαντική από την ίδια την απάντηση»

Σίγουρα, βοηθάει να είσαι πραγματικά ανοιχτόμυαλος για να απολαύσεις στο έπακρο το παραπάνω βίντεο, αλλά αυτή η μικρού μήκους ταινία αποτυπώνει πλήρως πώς νιώθεις όταν «βυθίζεσαι» ολκληρωτικά στην άγρια φύση, ειδικά όταν είσαι εκεί έξω ολομόναχος.

Η ιστορία αφορά το μυστικιστικό ταξίδι ενός ισχυρού σαμάνου — μια ιστορία βασισμένη σε έναν περουβιανό μύθο για τις θεραπευτικές ιδιότητες του ψυχοτρόπου ποτού Αγιαχουάσκα.

Προσπαθώντας να ανακαλύψει τρόπους θεραπείας της ανθρώπινης ψυχής, ο σαμάνος διαλογίζεται καθισμένος κάτω από ένα δέντρο, ώσπου από το στήθος του φυτρώνει η κληματσίδα (Banisteriopsis caapi), βασικό συστατικού του παραισθησιογόνου Αγιαχουάσκα, συνδέοντας τον σαμάνο με το Σύμπαν.

Μια απολύτως ψυχεδελική ιστορία του ανεξάρτητου Γάλλου δημιουργού Jules Guérin, του οποίου είναι η σκηνοθεσία, το animation και η μουσική.

Το μότο είναι του Ken Kesey (1935-2001), συγγραφέα του βιβλίου «Στη φωλιά του κούκου» (1962) και διοργανωτή των acid tests (πάρτι συλλογικής καλλιτεχνικής δημιουργίας και εκτεταμένης κατανάλωσης LSD) την περίοδο 1965-66.

Και όπως λέει ο ίδιος ο δημιουργός… «Η ανάγκη για το μυστήριο είναι πιο σημαντική από την ίδια την απάντηση».

Παρ’ όλ’ αυτά, να θυμάστε ότι όλοι μας είμαστε ένα ζώο σε αυτό τον πλανήτη.

Nomad Magazine

Nomad σημαίνει περιπέτεια, έμπνευση, ταξίδια, εικόνες, χρώματα, ολόκληρος ο κόσμος!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Οι Βολιβιανές που κατακτούν κορυφές φορώντας τις παραδοσιακές στολές τους

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Καθαρά Δευτέρα: Πώς γιορτάζεται ανά την Ελλάδα