Γίνε ο… Highlander της περιπέτειας σε 15 χώρες του πλανήτη

Ακριβώς όπως οι πυραμίδες αντιπροσωπεύουν ένα από τα εφτά θαύματα του κόσμου, έτσι αυτή η παρουσίαση για το HIGHLANDER 2021 στην Αίγυπτο αποτελεί ένα είδος θαύματος από μόνη της, καθώς έγινε γνωστό ότι μέσα στο 2021 θα πραγματοποιηθούν 15 events συνολικά για το Highlander. 

O Ιγκόρ (ιδρυτής του Highlander), ο Γιούριτσα (CEΟ του Highlander) και ο Έρβιν (COO του Highlander) ανακοίνωσαν επίσημα το πρόγραμμα της διοργάνωσης για την τρέχουσα χρονιά μπροστά σε μια από τις εντυπωσιακές τοποθεσίες στον κόσμο, στις μεγάλες πυραμίδες της Γκίζας.

Ο λόγος που επιλέχθηκε η Αίγυπτος για να είναι η τοποθεσία της παρουσίασης για το 2021, έγκειται στο γεγονός ότι οι Βεδουίνοι, οι αληθινοί νομάδες, μπορούν να θεωρηθούν ως οι πρώτοι πεζοπόροι παγκοσμίως. Με αυτόν τον συμβολισμό η HIGHLANDER Adventure of a Lifetime κατέστη η μεγαλύτερη σειρά πεζοπορίας μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο.

Με το Highlander, οι αθλητές θα βρεθούν από τις Άλπεις στους… αμμόλοφους, οπότε για να δούμε συνοπτικά τι περιμένει τους αθλητές για το 2021.

Αίγυπτος – Φεβρουάριος

Η πρώτη περιπέτεια του Highlander για το 2021 θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο, στην έρημο της Qusoor AlArab της Αιγύπτου, όπου ίσως βγάλετε τον… κρυμμένο Λόρενς της Αραβίας από μέσα σας. Θα ξεκινήσετε από το βουνό Medawara στο Fayoun και ανάμεσα σε άλλες μαγευτικές φυσικές ομορφιές, τα μονοπάτια θα σας οδηγήσουν στο υπαίθριο μουσείο και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στο Wadi Al-Hitan ή στην «Κοιλάδα των φαλαινών» – ένας απολιθωμένος ωκεανός άνω των 40 εκατομμυρίων ετών. Οι αμμόλοφοι του HIGHLANDER Qusoor AlArab είναι έτοιμοι για πεζοπορία και εξερεύνηση σαν πραγματικός highlander.

Αυστρία – Ιούνιος

HIGHLANDER Murau, στην Αυστρία θα διασχίσετε την περιοχή των Άλπεων, Murau. Θα περάσετε μέσα από τα πράσινα δάση, θα περπατήσετε μέσα από ειδυλλιακά αλπικά λιβάδια και θα απολαύσετε μια αξέχαστη θέα από τις ομορφότερες βουνοκορφές της Στυρίας. Ένα από τα καλύτερα κομμάτια του HIGHLANDER Murau θα είναι το Steinschloss – είναι ένα μεσαιωνικό κάστρο που φτιάχτηκε τον 12ο αιώνα. Παρθένα φυσική ομορφιά, μεσαιωνικά κάστρα, δημοφιλείς περιοχές για πεζοπορία… όλα αυτά είναι περισσότερα από αρκετά για μια αξέχαστη περιπέτεια.

Photo Credits: Predrag Vuckovic

Σερβία – Ιούνιος

HIGHLANDER Stara Planina, στην Σερβία θα γνωρίσετε το Stara Planina Nature Park. Θα εξερευνήσετε το άγριο, ακόμα ανεξερεύνητο βουνό και θα βγάλετε τον εσωτερικό σας… Highlander στις διαδρομές που ζουν και περπατούν οι άνθρωποι από τη Stara Planina. Η Stara Planina, η μεγαλύτερη οροσειρά στην Σερβία, βρίσκεται στα νότιοανατολικά της χώρας και είναι στην πραγματικότητα ο δυτικός βραχίονας του μεγάλου ορεινού όγκου των Βαλκανίων, λόγω του οποίου ονομάζεται όλη η περιοχή Βαλκάνια. Με την άγρια φύση του, τα απρόσιτα εδάφη, την αφθονία του νερού και των βοσκοτόπων, είναι η γενέτειρα των HIGHLANDERS που ζουν σε αρμονία με το βουνό. Απομονωμένα ορεινά χωριά, καθαρά και διαυγή ποτάμια και ρυάκια, τα λιβάδια, η ποικιλομορφία της χλωρίδας και της πανίδας αλλά και τους εργατικούς ανθρώπους των βουνών. Οι ορεινές διαδρομές που θα περπατήσετε περνούν μέσα από την καρδιά του βουνού, μέσα από μακρινές κορυφές βουνών, κοιλάδες που κρύβουν απολιθώματα από την εποχή των δεινοσαύρων, αλλά και μέσα από χωριά όπου ζουν οι λίγοι κάτοικοι του βουνού.

Μαυροβούνιο – Ιούνιος

HIGHLANDER Durmitor, στο Μαυροβούνιο θα ταξιδέψετε μέσα από τον ορεινό όγκο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, Durmitor. Στις διαδρομές, θα διασχίσετε εφτά κορυφές πάνω από 2.000 μέτρα, έξι παγωμένες λίμνες, δύο φαράγγια, πάνω από δέκα φυσικούς καταρράκτες και ένα παγόβουνο. Από την κορυφή Bobotov Kuk (2.523 μέτρα) γνωστή και ως «στέγη του Μαυροβουνίου», θα φτάσετε στο βαθύτερο φαράγγι της Ευρώπης- το Tara river canyon. Με πάνω από 8.000 μέτρα ανάβασης αθροιστικά, το HIGHLANDER Durmitor είναι η πιο απαιτητική διαδρομή της διοργάνωσης, με το υπέροχο τοπίο της περιοχής να σας πείθει ότι αξίζει τον κόπο σας όλο αυτό.

Photo Credits: Tomislav Moze

Σλοβενία – Ιούλιος

HIGHLANDER Julian Alps, στην Σλοβενία θα ανακαλύψετε τις ομορφιές του Triglav National Park. Μετά την εκκίνηση από την μυστηριώδη λίμνη Bohinj, θα περπατήσετε στην νότια όχθη του Εθνικού πάρκου Triglav και θα θαυμάσετε τα υψηλότερα βουνά της Σλοβενίας συμπεριλαμβανομένου και του Triglav. Από το κλίμα των Άλπεων, θα μεταβείτε σιγά σιγά στο υπο-μεσογειακό κλίμα και θα παρατηρήσετε τη διαφορά. Προς το τέλος της πεζοπορίας, θα περάσετε από την «ζωντανή» και γεμάτη ζωή πόλη του Τolmin, το φαράγγι της περιοχής και θα παγώσουν τα πόδια σας στο ποταμό Nadiža με τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά, ενώ θα πρέπει να περάσετε από την γέφυρα του Ναπολέοντα για να τερματίσετε στο Kobarid. Αφού περάσετε την γραμμή του τερματισμού, άλλη μια περιπέτεια σας περιμένει, αφού μπορείτε να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα καθαρά γαλάζια νερά του ποταμού Soča, που αποτελεί το άγριο μαργαριτάρι των Julian Alps, με το νερό να είναι τόσο καθαρό που μπορείτε ακόμα και να το πιείτε, ενώ η θερμοκρασία φτάνει μόλις τους δώδεκα βαθμούς κελσίου το καλοκαίρι. Μπορείτε να γυρίσετε επίσης στο Bohinj με τρένο μέσω μιας σιδηροδρομικής σήραγγας, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τα βουνά.

Βοσνία Ερζεγοβίνη – Ιούλιος

HIGHLANDER Blidinje, στην Βοσνία Ερζεγοβίνη θα ανακαλύψετε το Nature Park Blidinje. 1500 είδη φυτών, εκ των οποίων περισσότερα από 200 είναι ενδημικά, η λίμνη Blidinje και η Masna Luka, η οποία είναι το μαργαριτάρι των πρόοδών του βουνού Čvrsnica και είναι γνωστό ότι βρίσκεται εκεί ο μεγαλύτερος βιότοπος για πεύκα στην χώρα, που λέγονται «munika». Μέσω των διαδρομών, θα φτάσετε στο πιο εμφανές σύμβολο του Εθνικού Πάρκου Blidinje – Hajdučka Vrata ή «πόρτα του επαναστάτη». Αυτό το γεωμορφολογικό μνημείο της φύσης είναι ένα από τα πιο όμορφα τοπία στα βουνά της περιοχής κι εκεί γεννήθηκαν θρύλοι των προηγούμενων χρόνων.

Photo Credits: Tricky Pics

Ρωσία – Αύγουστος

HIGHLANDER Elbrus, στην Ρωσία θα ανακαλύψετε τις περιοχές γύρω από το ανενεργό ηφαίστειο Elbrus. Είναι το υψηλότερο βουνό στην Ευρώπη και έχει την μεγαλύτερη κορυφή, με 5.642 μέτρα σε απόσταση από την θάλασσα. Το ηφαίστειο βρίσκεται στην Νότια Ρωσία, στο Δυτικό Καύκασο. Δημιουργήθηκε πριν από 2,5 εκατομμύρια χρόνια και σήμερα θεωρείται αδρανής, καθώς η τελευταία έκρηξη πραγματοποιήθηκε πριν από 2.000 χρόνια. Η διαδρομή για το HIGHLANDER Elbrus θα είναι κυκλική, οπότε θα έχετε μια διαρκή και δελεαστική θέα στην πιο ψηλή κορυφή της Ευρώπης.

Πορτογαλία – Αύγουστος

HIGHLANDER Melgaço, στην Πορτογαλία θα ανακαλύψετε τα βουνά στο Melgaço και το Εθνικό πάρκο του Peneda-Geres. Το HIGHLANDER Melgaço είναι μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψετε μια από τις πιο εκπληκτικές περιοχές της Ευρώπης: από τις όχθες του ποταμού Minho, στο βόρειο άκρο της Πορτογαλίας, που εκεί υπάρχουν οι απίστευτοι αμπελώνες όπου γεννιέται το διεθνώς αναγνωρισμένο κρασί Alvarinh. Στην καρδιά των βουνών, μέσω των ορεινών περιοχών του Castro Laboreiro και της μεγαλιθικής νεκρόπολής, θα ανακαλύψετε τη συνεχή αλληλεπίδραση μεταξύ φύσης και πολιτισμού, σε όλη τη χιλιετία της τοπικής ιστορίας, με ερείπια που φανερώνουν ότι η περιοχή πέρασε ρωμαϊκή κατοχή, σε στενή επαφή με την άγρια τοπική χλωρίδα και πανίδα, αλλά και ένα απομακρυσμένο και άθικτο τοπίο που κυριολεκτικά θα σας κόψει την ανάσα.

Σκόπια – Σεπτέμβριος

Το HIGHLANDER Σκόπια σας προσφέρει την μοναδική εμπειρία να ανακαλύψετε τα βουνά της Jablanica, όπου συναντιόνται το υποτροπικό και το μεσογειακό κλίμα και αυτό γίνεται εμφανές αισθητά παντού στην παρθένα φύση. Τα βουνά, που είναι μια φυσικά προστατευόμενη περιοχή, προσφέρει στους ταξιδευτές μια ήρεμη και ευχάριστη πεζοπορία. Τα καθαρά πόσιμα νερά και μια ποικιλία από φρούτα του δάσους κάνουν αυτό το βουνό ιδανικό προορισμό. Οι δύσβατες διαδρομές δεν έχουν ακόμα εξερευνηθεί πλήρως και η θέα της Οχρίδας, της παλαιότερης λίμνης της Ευρώπης, καθιστά το τοπίο μαγευτικό. Οι σηματοδοτημένες διαδρομές καταλήγουν στην όχθη της λίμνης, που είναι το ιδανικό μέρος για να συνοψίσετε την εμπειρία που αποκτήσατε, εξερευνώντας αυτή τη μοναδική πλευρά της χώρας.

Μαρόκο – Σεπτέμβριος

Στο HIGHLANDER Toubkal, θα ανακαλύψετε το Εθνικό Πάρκο της πόλης του Μαρόκο. Είναι μια off road διαδρομή, αλλά η περιοχή είναι γνωστή στον κόσμο της πεζοπορίας ως η αρχή της διαδρομής προς το Jebel Toubkal, την υψηλότερη κορυφή στη Βόρεια Αφρική. Σίγουρα θα βάλετε ως στόχο να φτάσετε στην κορυφή του Jebel Toubkal, η οποία φτάνει τα 4.167 μέτρα και έχει ακόμη χιόνι στο τέλος του Ιουνίου. Δεν είναι ένα εύκολο ταξίδι, με το υψόμετρο να μην είναι ευνοϊκό για μερικούς πεζοπόρους αλλά αυτό βέβαια δεν ισχύει για τους διαγωνιζόμενους του Highlanders. Το Imlil βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών High Atlas, το οποίο είναι στο τέλος της κοιλάδας Mizine και σε υψόμετρο 1.800 μέτρων. Το χωριό έχει πληθυσμό 5.000 ατόμων κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, όμως πολλοί αποχωρούν τους χειμερινούς μήνες. Στα βουνά γύρω από το Imlil, υπάρχουν πληθυσμοί των Βέρβερων και μικρά κτήρια συγκεντρωμένα γύρω από ένα τζαμί.

Κροατία – Σεπτέμβριος

Το HIGHLANDER Velebit της Κροατίας θα σας δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψετε δύο Εθνικά Πάρκα- της Northern Velebit και της Paklenica. Η διαδρομή είναι πολύ διαφορετική, που μόλις φτάσετε στον τερματισμό θα νιώσετε σαν να σας έχετε βρεθεί σε δέκα διαφορετικές χώρες. Θα ξεκινήσετε από τα βουνά και θα καταλήξετε στην θάλασσα. Για 55 χλμ. θα περπατήσετε στο μονοπάτι Premužić, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρώπους, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να συνδυάζεται άψογα με το φυσικό περιβάλλον. Από την κορυφή των βουνών του Velebit θα βρεθείτε στις ακτές της Αδριατικής θάλασσας, κάτι που σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια εμπειρία ζωής.

Ελλάδα – Οκτώβριος

Η ομάδα της HIGHLANDER Greece θα σας ταξιδέψει στον Όλυμπο, εκεί όπου θα ζήσετε μια πεζοπορική εμπειρία 102 χιλιομέτρων που σας οδηγεί στα συναρπαστικά μονοπάτια του πιο διάσημου μυθικού βουνού της Αρχαίας Ελλάδας. Ο Όλυμπος προσφέρει ένα μαγικό, ποικίλο έδαφος, ιδανικό για περιπέτεια πεζοπορίας. Η διαδρομή μεγέθους 500 τετρ. χλμ., εκτείνεται σε μια κυκλική περιοχή με περιφέρεια 80 χιλιομέτρων, με 52 κορυφές και αρκετά βαθιά φαράγγια, ενώ εκεί θα βρείτε 32 είδη θηλαστικών, 108 είδη πουλιών, πολλά είδη ερπετών, αμφίβια και έντομα. Με περισσότερα από 6.300μ. θετικής υψομετρικής ανάβασης, το Highlander Mt. Olympus θα σε οδηγήσει όχι μόνο να κατακτήσεις το βουνό, αλλά και τον ίδιο σου τον εαυτό, μέσα από μια αξέχαστη περιπέτεια ζωής!

Photo Credits: Tomislav Moze

Ισπανία – Οκτώβριος

Μετά την Ελλάδα, επόμενη στάση είναι η Ισπανία και μια διαδρομή στο Nature Park Arribes del Duero. Μια εξαιρετικής ομορφιάς φυσική περιοχή με υπέροχα τοπία, καταρράκτες, μια σιδηροδρομική γραμμή και μια πλούσια και ποικίλη πανίδα και χλωρίδα. Τα μονοπάτια της διαδρομής ακολουθούν το δυτικό κομμάτι του ποταμού Duero, ο οποίος σχηματίζει τα σύνορα της Ισπανίας με το βόρειο τμήμα της Πορτογαλίας. Στα μονοπάτια πεζοπορίας διάρκειας 5 ημερών θα δείτε εξαιρετικά τοπία, οπού θα σας μαγέψει η καθαρή φύση.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – Νοέμβριος

Εδώ θα ταξιδέψετε στα μαγευτικά βουνά Hajar, όπου βρίσκονται κάποιες από τις υψηλότερες κορυφές της χώρας, με την βραχώδη οροσειρά να έχει δημιουργηθεί πριν από 70 εκατομμύρια χρόνια στο βόρειο τμήμα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η περιπέτεια σε αυτά τα βραχώδη βουνά μάς προσφέρει εκπληκτική θέα, καθώς περιηγούμαστε σε wadi, ογκόλιθους και παλιούς οικισμούς των τοπικών ορεινών φυλών που κάποτε κατοικούσαν σε αυτά τα εδάφη και επιβίωναν μέσα από δύσκολες συνθήκες.

Σαουδική Αραβία – Δεκέμβριος

Στην Σαουδική Αραβία θα σας προσφερθεί μια μοναδική περιπέτεια, όπου θα ζήσετε θαύματα της Αραβικής Χερσονήσου. Θα είναι η τελευταία περιπέτεια για το καλεντάρι του 2021, ένα μεγάλο φινάλε. Η διαδρομή είναι σχεδιασμένη σε μια από τις καλύτερες περιοχές αυτής της χώρας, με εξαιρετική κουλτούρα, ιστορία και παραδόσεις, καθώς και αξιοσημείωτης ποικιλομορφίας τερέν. Οι ντόπιοι κάτοικοι της Σαουδικής Αραβίας θεωρούνται από τους καλύτερους οικοδεσπότες παγκοσμίως, είναι φιλικοί και διαθέσιμοι για να βοηθήσουν.

Δείτε το βίντεο – promo της διοργάνωσης HIGHLANDER ADVENTURE και έστε έτοιμοι για περιπέτεια:

Text Credits: HIGHLANDER / Video Credits: ICARUS Sports

Nomad Magazine

Nomad σημαίνει περιπέτεια, έμπνευση, ταξίδια, εικόνες, χρώματα, ολόκληρος ο κόσμος!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Αλπικό Σκι ΑΜΕΑ – Παγκόσμιο Kύπελλο: Εντυπωσιακή η Νίκου στην Ελβετία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Χειμερινές εξορμήσεις με το Nissan eNV200 Winter Camper