Δεκάχρονος έζησε τρία χρόνια σε σκηνή για να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία καρκινοπαθή φίλου του

Ο έφηβος Max Woosey έζησε τα τελευταία τρία χρόνια σε μια σκηνή που του είχε χαρίσει ο οικογενειακός του φίλος Rick Abbott, ο οποίος είχε διαγνωστεί με καρκίνο σε τελικό στάδιο.

«Ο φίλος μου ο Ρικ ήταν καταπληκτικός. Φυσικά, γι’ αυτό το ξεκίνησα – γιατί του άρεσε η ύπαιθρος, του άρεσε ο αθλητισμός και τα πηγαίναμε πολύ καλά», είπε ο Μax στο Good Morning Britain του ITV. «Μου έδωσε τη σκηνή και είπε: «Μax, θέλω να ζήσεις μια περιπέτεια σε αυτήν». Και είπα: «Σας υπόσχομαι ότι θα το κάνω».

Ο Μax ξεκίνησε το campout του το 2020, συγκεντρώνοντας χρήματα για το North Devon Hospice που φρόντιζε τον Rick και του επέτρεψε να ζήσει στο σπίτι του μέχρι να πεθάνει.

«Ο ξενώνας της φιλανθρωπικής οργάνωσης North Devon τον φρόντισε άψογα και ήθελα να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Άρχισα λοιπόν να κοιμάμαι έξω και προσπάθησα να μαζέψω όσα περισσότερα χρήματα μπορούσα για αυτούς», είπε ο Μax.

Οι προσπάθειες του Μax τού έχουν χαρίσει το μετάλλιο Βρετανικής Αυτοκρατορίας, το Pride of Britain, το Spirit of Adventure, το Bear Grylls Chief Scout Unsung Hero και το 2021 προσκλήθηκε να στήσει τη σκηνή του στον κήπο της Downing Street No 10 και στο στάδιο Twickenham.

Το 2022, ο Μax διοργάνωσε μια μαζική κατασκήνωση, προσκαλώντας το κοινό να απολαύσει μια νύχτα κάτω από τα αστέρια στον δικό του κήπο ή να στήσει μια σκηνή στην κρεβατοκάμαρά του.

Για να γιορτάσει την τρίτη επέτειο του campout του, ο Max διοργάνωσε ένα ημερήσιο φεστιβάλ και ένα τελευταίο campout στο Broomhill Estate κοντά στο σπίτι του, με όλα τα κέρδη από την εκδήλωση να πηγαίνουν στο North Devon Hospice.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ξενώνα Stephen Roberts είπε στο BBC:

«Ο Μax έχει χρηματοδοτήσει άμεσα 15 νοσηλευτές για έναν ολόκληρο χρόνο. Σε αυτό το διάστημα, αυτές οι νοσοκόμες θα έχουν υποστηρίξει πάνω από 500 ασθενείς που αντιμετώπιζαν τον αντίκτυπο μιας ασθένειας που περιορίζει τη ζωή, όπως ο καρκίνος».

Τα τελευταία τρία χρόνια, ο Μax μπήκε μέσα μόνο όταν ήταν «απολύτως απαραίτητο», αντέχοντας καύσωνες και καταιγίδες, ενώ πέρασε δύσκολες στιγμές και με τον κορονοϊό.

«Νομίζω ότι θα είναι περίεργα τα πρώτα βράδια, αλλά νομίζω ότι είναι καιρός να μπω μέσα τώρα. Υπάρχουν κι άλλες περιπέτειες στο μέλλον που ελπίζουμε να πραγματοποιηθούν, αλλά πήρα την σωστή απόφαση. Θα είναι περίεργο να το τελειώσω, αλλά θα πρέπει να το ξεπεράσω».

Από τότε που ξεκίνησε το campout του, έχει περάσει πάνω από 1.000 νύχτες κάτω από τα αστέρια.

Την περασμένη εβδομάδα και μετά από 3 χρόνια έβαλε τέλος, επέστρεψε σπίτι, εκπληρώνοντας με το παραπάνω την επιθυμία του αδικοχαμένου του φίλου.

Nomad Magazine

Nomad σημαίνει περιπέτεια, έμπνευση, ταξίδια, εικόνες, χρώματα, ολόκληρος ο κόσμος!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Νέες μέθοδοι απορρύπανσης «ξεκλειδώνουν» τα μυστικά του… βάλτου της δ. Θεσσαλονίκης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Tinos Running Experience Avance 2023: Έρχεται στις 27 Μαΐου για μοναδικές δρομικές εμπειρίες