Ορειβάτες μετατρέπουν τα Ιμαλάϊα σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο

Oρειβάτες έχουν μετατρέψει τα Ιμαλάια σε μια «απέραντη χωματερή», σύμφωνα με έναν περιβαλλοντολόγο που βρίσκεται εκεί με σκοπό να καθαρίσει την οροσειρά.

Ο 53χρονος Luc Boisnard σε δηλώσεις που έκανε στους Times, είπε πως οι ορειβάτες ρίχνουν τα απορρίμματά τους στους παγετώνες, οι οποίοι «θα εμφανιστούν ξανά σε 200 χρόνια».

Ο Boisnard τα τελευταία χρόνια έχει οργανώσει πολλούς καθαρισμούς βουνών. Μέσα από τον οργανισμό Himalayan Clean-Up έχει απομακρύνει με την ομάδα του 3,7 τόνους αποβλήτων από το Μακάλου, την πέμπτη ψηλότερη κορυφή του κόσμου και την Αναπούρνα, τη δέκατη ψηλότερη. Σε μια προηγούμενη αποστολή το 2010 μάζεψαν από το Έβερεστ 1 τόνο σκουπιδιών.

Στα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα βλέπουμε τον Boisnard και την ομάδα του να διασχίζουν σωρούς απορριμμάτων, συμπεριλαμβανομένων πλαστικών μπουκαλιών, μαξιλαριών και εγκαταλελειμμένων σκηνών.

«Πίσω από κάθε βράχο βρίσκεις πολλά μπουκάλια οξυγόνου, κονσέρβες, καμβάδες και παπούτσια. Είναι πραγματικά τρομακτικό», δήλωσε ο Γάλλος περιβαλλοντολόγος, τονίζοντας ότι το 45% των απορριμμάτων ήταν πλαστικά.

Φωτογραφίες: Instagram Luc Boisnard

Nomad Magazine

Nomad σημαίνει περιπέτεια, έμπνευση, ταξίδια, εικόνες, χρώματα, ολόκληρος ο κόσμος!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Δύναμη ψυχής: Διπλά ακρωτηριασμένος ανέβηκε στην κορυφή του Έβερεστ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Begpackers, αυτή η «μάστιγα»