Ο άνθρωπος που έτρεξε ξυπόλητος το Three Peaks Challenge για να σώσει τους ιθαγενείς

O Tony Riddle είναι ένας καθαρόαιμος ultra runner και στην καθημερινή του ζωή έχει έναν σκοπό… να μάθει στους ανθρώπους τι σημαίνει φυσική ευεξία.

Γιατί η συχνή φυσική άσκηση, ένα υγιές και πλήρες μενού διατροφής στην καθημερινότητά μας, οι απαραίτητες ώρες ύπνου και η σωστή πρόληψη είναι συνήθειες που αν υιοθετηθούν βοηθάνε στην καλή διατήρηση της υγείας μας.

Η έμπνευση που παίρνει από διάφορες φυλές του πλανήτη έχει αλλάξει ολόκληρο το «είναι» του, καθώς κάθε μέρα που περνάει ανακαλύπτει πώς λειτουργεί το σώμα και πώς θα πρέπει να «επανασυνδεθούμε» με τους προγονικούς εαυτούς μας.

Τον Αύγουστο που μας πέρασε ο Tony Riddle έβαλε έναν στόχο. Να τρέξει τα 780 χιλιόμετρα του Three Peaks Challenge της Βρετανίας και μάλιστα ξυπόλητος!

Κι αυτό για καλό σκοπό!

Τα έσοδά αυτής της συγκεκριμένης του προσπάθειας θα πήγαιναν στο Survival International, μίας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ιθαγενών. Και για να το καταφέρει αυτό θα έπρεπε να τρέξει δύο μαραθωνίους την ημέρα, περίπου 86 χιλιόμετρα.

Τυπικά, οι ultra runners βάζουν ως στόχο να σκαραφαλώσουν το Snowdon της Ουαλίας (1.085 μ.), το Scafell Pike στο Ηνωμένο Βασίλειο (978 μ.) και το Ben Nevis στη Σκωτία (1.345 μ.), τις τρεις υψηλότερες κορυφές της κάθε χώρας, διανύοντας τα 780 χιλιόμετρα.

Kαι ο Tony ήταν αποφασισμένος να τον πετύχει!

Φυσικά, όταν θα έπρεπε να τρέξει σε τσιμέντο για να μεταβεί στα βουνά έπρεπε να φοράει τα μινιμαλιστικά του running παπούτσια Vivobarefoot.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 9 ημέρες, 11 ώρες και 49 λεπτά.

Mία τιτάνια προσπάθεια, από έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει όρια. Απλώς, μας χαρίζει έμπνευση, θέληση να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και δωρεάν μαθήματα ζωής για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι!

Οι εικόνες του παρακάτω βίντεο μοναδικές:

ΣΠΥΡΟΣ ΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1997 και από τότε μέχρι σήμερα επιμένει να ασχολείται με αυτήν. Γνωρίζοντας ότι το βιογραφικό του δεν διαβάζεται από κανέναν, θέλει να πιστεύει ότι τα άρθρα του είναι για βραβείο Πούλιτζερ.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Σπύρος Χρυσικόπουλος: Κολύμπησε από τη Ρόδο μέχρι το Καστελλόριζο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Γύρισε τον κόσμο τρεις φορές με το ποδήλατο και σκοτώθηκε στην Ελλάδα από ασυνείδητο οδηγό