Ανάμεσα σε ουρανό και θάλασσα

Ο λάτρης της περιπέτειας απο το Inverness Owen Hope ασχολήθηκε με το σπορ του slacklining στην αρχή του lockdown και ταξίδεψε σε όλη τη χώρα για να πραγματοποιήσει τις… πορείες του σε μερικές από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της Σκωτίας.

Ο 23χρονος έχει δώσει έμφαση σε διάφορα μέρη, όπως οι καταρράκτες του Φουαγιέ, το Stac Pollaidh, οι βράχοι στο Arbroath, οι καταρράκτες Plodda και ο Old Man of Stoer.

Το Slacklining είναι ένα άθλημα με διάφορους παραμέτρους, περιλαμβάνει κίνηση κατά μήκος ενός επίπεδου σχοινιού, που αναφέρεται ως πλέγμα και αιωρείται ανάμεσα σε δύο άγκυρες.

Υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις σε ύψος που πραγματοποιούνται σε πλέγμα 2,5 εκατοστών, ενώ είναι δεμένο σε μία ευθεία γραμμή.

Ο Hope ασχολήθηκε περισσότερο με το slacklining κατά τη διάρκεια του lockdown – περπατώντας κατά μήκος ενός επίπεδου ιμάντα, όταν και φωτογράφιζε έναν φίλο που συμμετείχε σε event στην περιοχή Fife τον Δεκέμβριο του 2019.

Για περισσότερα από δύο χρόνια, ο Owen ασχολείται με το… σπορ ολοένα και περισσότερο και μάλιστα κάθε δεκαπενθήμερο μοιράζει εντυπωσιακά πλάνα και εικόνες στη ιστοσελίδα του.

«Οι άνθρωποι βρίσκουν το slacklining πολύ δύσκολο στην αρχή, αλλά ως άθλημα ισορροπίας η καμπύλη βελτίωσης είναι απότομη και μπορείς να μάθεις γρήγορα με την εξάσκηση», δηλώνει.

«Μου πήρε ένα χρόνο για να μπορέσω να περπατήσω σε highline. Μερικοί άνθρωποι χρειάζονται πολύ περισσότερο. Έκανα πολύ έντονη εξάσκηση και κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια στο ψυχολογικό κομμάτι».

Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Owen μέχρι στιγμής είναι το περπάτημα κατά μήκος ενός σχοινιού 140 μέτρων, πήγαινε – έλα, γνωστό ως «on-site full-man».

Παρά το γεγονός ότι το άθλημα φαίνεται να είναι απίστευτα επικίνδυνο, ο Owen επιμένει ότι είναι απόλυτα ασφαλές και γίνεται χρησιμοποιώντας πιστοποιημένο εξοπλισμό.

Εξήγησε ότι η πτώση είναι «αναπόφευκτη» και οι highliners που γλιστρούν κρέμονται μεταξύ 1-1,5 μέτρο κάτω από το σχοινί, αλλά μπορούν να χρησιμοποιήσουν το λουρί τους για να σηκωθούν πάνω.

Και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω ότι το highlining έχει την εικόνα ενός σπορ που είναι γεμάτο αδρεναλίνη και τρελό, αλλά θεωρώ ότι η εμπειρία είναι πολύ διαφορετική. «Δεν είναι επικίνδυνο ή τρομακτικό, αλλά διαθέτει μια αίσθηση επιτυχίας πρακτική και σωματική».

Ο Owen, ο οποίος είναι φοιτητής και επαγγελματίας υγείας και κοινωνικής φροντίδας, συμβούλεψε τα άτομα που θέλουν να δοκιμάσουν το slacklining να εξασκηθούν στο περπάτημα και να τοποθετήσουν μια γραμμή 30 μέτρων στο πάρκο και να βεβαιωθούν ότι μπορούν να σκαρφαλώσουν με λουρί.

«Το highlining μου έδωσε την ευκαιρία να επικεντρωθώ στην ενέργειά μου και μου επέτρεψε να γνωρίσω ανθρώπους που τώρα είναι οι καλύτεροί μου φίλοι». κατέληξε.

Nomad Magazine

Nomad σημαίνει περιπέτεια, έμπνευση, ταξίδια, εικόνες, χρώματα, ολόκληρος ο κόσμος!

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Για τους τσοπαναραίους που χάθηκαν στο χρόνο…

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Η Αλόννησος καταργεί τα πλαστικά μπουκάλια