Η απομονωμένη ζωή μίας οικογένειας σε ένα ορεινό καταφύγιο 100 ετών

Πριν απο οκτώ χρόνια, αποφασισμένη να πάρει τις τύχες της ζωής της στα χέρια της, η Sarah Cartier δέχθηκε να αναλάβει τη θέση του «φύλακα» στο καταφύγιο «Refuge de la Charpoua», το οποίο βρίσκεται στο Mont Blanc, στα 3.050 μέτρα.

Στην αρχή η Sarah είπε το «ναι» να κρατήσει τη δουλειά ολομόναχη, προσφέροντας κατάλυμα στους ορειβάτες τους θερινούς μήνες.

Η Sarah και ο Noé μαγειρεύουν.

Στο καταφύγιο, που προσφέρει την αφετηρία και τον τερματισμό πολλών ορεινών μονοπατιών, μπορεί να υπάρχει πρόσβαση ύστερα από πολλές ώρες πεζοπορία από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Montenvers και για να φτάσεις θα πρέπει να σκαρφαλώσεις ειδικές ορειβατικές σκάλες που έχουν τοποθετηθεί γι’ αυτή την περίσταση.

Το δίλημμα για τη Sarah ήταν ή να αναλάβει την πρόταση εργασίας ή να αφήσει την οικογένειά της πίσω. Τελικά με την υποστήριξη του συντρόφου της Noé, βρήκε έναν τρόπο να φέρει μαζί την οικογένεια της στα ψηλά βουνά.

«Το να έχεις τα παιδιά σου μαζί σου σε τέτοια μέρη, σημαίνει ότι θα πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τη σχέση σου. Όταν ορισμένοι ορειβάτες βλέπουν ότι έχω τα παιδιά μου μαζί, μου λένε ότι το να σκαρφαλώσεις το Aiguille du Dru (βουνό των Άλπεων) δεν είναι και κάτι ακατόρθωτο μπροστά σ’ αυτό».

Δείτε το βίντεο

ΣΠΥΡΟΣ ΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1997 και από τότε μέχρι σήμερα επιμένει να ασχολείται με αυτήν. Γνωρίζοντας ότι το βιογραφικό του δεν διαβάζεται από κανέναν, θέλει να πιστεύει ότι τα άρθρα του είναι για βραβείο Πούλιτζερ.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Θάσος: Η εντυπωσιακή κεφαλή του Μ. Αλεξάνδρου στο αρχαιολογικό μουσείο του νησιού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Επιβίωση στο βουνό: Πώς θα προσανατολιστείς το βράδυ χωρίς πυξίδα